BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mersin'de orman yangını! Evler boşaltıldı

Mersin'in Gülnar ilçesinde son dakika yangın çıktı; kızılçam ormanı bilinmeyen bir sebepten dolayı alev aldı. Ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Abone ol

MERSİN'in Gülnar ilçesinde kızılçam ormanında yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında yangın çıktığını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Zaman zaman etkili olan rüzgar nedeniyle güçlük yaşayan ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Sabah saat 08.00 sıralarında Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen alevlere, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 200 kişilik ekiple birlikte 5 yangın söndürme helikopteri ile 1 yangın söndürme uçağı ve 30 arazözle müdahale edildi.

mersidne-son-dakika-orman-yangini.jpg

Alevlerin tehdit ettiği 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi, güvenlik amacıyla boşaltıldı.

MANKEN TUĞBA ÖZAY’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yangın nedeniyle bölgede büyük panik yaşanırken olay yerinde bulunan ünlü manken Tuğba Özay jandarma aracından vatandaşlara seslendi. Özay vatandaşlara yolu kapatmamaları çağrısı yaparken “yangına karşı birlikte mücadele edelim” dedi. O anları gazeteci burhan Akdağ cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi.

mersin-orman-yangini-son-dakika.jpg 

YANGIN AKKUYU NÜKLEER SANTRALİNİN YAKININDA

Ayrıca yangının çıktığı bölgenin çok yakınında inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali bulunuyor. Bölgede ekipler alevleri söndürmek için çalışmaları sürdürüyor.

mersin-orman-yangini3.jpg