BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  DÜNYA

Obama korkudan 86 yıllık geleneği bozdu

ABD Başkanı Barack Obama, 86 yıllık geleneği dinlenme korkusuyla terk etti. Obama, New York'ta kaldığı oteli değiştirdi.

Abone ol

New York'ta bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın "dinlenme" korkusu, 86 yıllık geleneği yıkarak Çinli bir işadamına satılan otel yerine farklı bir otelde kalmasına neden oldu.

ABD'de önümüzdeki yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi kampanyası öncesi ailesi ile birlikte New York'ta giden Başkan Barack Obama, dinleme cihazı korkusu nedeniyle 86 yıllık geleneği yıkarak farklı bir otelde kaldı.

New York'a, kızları 17 yaşındaki Malia, 14 yaşındaki Sasha ve eşi Michelle ile birlikte gelen Barack Obama, cuma gecesi Demokrat Parti için bağış kampanyasına katıldı. Cumartesi günü kızları ile birlikte Hamilton adlı müzikali izleyen Obama, Amerikan Gizli Servisi'nin uyarısı ile ABD başkanlarının geleneksel olarak kaldığı Waldrof Astoria oteli yerine, BM ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliği yakınlarında bulunan Millennium's ONE UN otelde kaldı.

Waldorf Astoria otelinin geçen yıl, yaklaşık 2 milyar dolara Çinli bir işadamına satılmasının ardından, Obama'nın dinlenmekten çekindiği için böyle bir karar aldığı belirtildi. ABD başkanları 1929 yılından bu yana New York'a iş ya da özel gerekçelerle yaptıkları ziyaretlerde Waldorf Astoria otelinde kalıyordu.