BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener paralelci mi MHP'den en bomba açıklama

Meral Akşener ve paralel yapı iddialarına ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan bomba açıklamalar geldi. Yalçın, "Paralel Yapı ile bağlarını, ilişkilerini saklamıyor" dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP'deki yaşanan son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sabah'a röportaj veren MHP'li Semih Yalçın, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener ve paralel yapı iddialarına ilişkin "Meral Akşener daha önce "Gülen yanlısı polisler serbest bırakılacak" ve "Fetullahçı olsam gururla söylerim" gibi açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ"

"Zaten başından beri bu hanımefendi Paralel Yapı ile bağlarını, ilişkilerini saklamıyor. Cemaatle birlikte hareket etmek için onların mensubu olmak gerekmiyor. Cemaatten olmamak, onlarla organik bağ kurmaya ve siyasi emellerini birleştirmeye engel teşkil etmiyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmayacağına göre, bu ifadelerden çıkan dumanlar da kader ve hesap birliği ateşinin kıvılcımlarını saçıyor."

"BU KİRLİ VE SİNSİ OYUN TUTMAZ"

Semih Yalçın, "Paralel Yapı, MHP'yi dizayn mı etmeye çalışıyor?" sorusuna "Bu yapı el birliğiyle MHP'yi ele geçirmeye ve burada yuvalanarak bizi zırh olarak kullanmaya hazırlanıyor. Bu yüzden de kamuoyunda olmayacak bir olağanüstü kongre için rüzgâr estirip aday pazarlıyorlar. Ancak bu olacak iş değil. Burada bir gerçek daha ortaya çıkıyor. MHP'yi iyi tanımak için onunla münasebette olmak, orada milletvekilliği yapmış olmak yetmiyor. Kavganın, mücadelenin içinden gelip hareketimizin dokusuna, jargonuna hâkim olmak gerekli. Bu olmayınca da yanlış hesap bozulmaya mahkûm. MHP'ye yönelik bu kirli ve sinsi oyun tutmaz; yanlış hesap Balgat'tan döner." yanıtını verdi.