BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memurlara yeni özlük hakları kazandıracağız

Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, kamu çalışanları ve memurlara ilişkin olarak Memurhaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MEMURHABER.COM/ÖZEL İÇERİK-NİYAZİ SOLAK:

Bayındır Memur Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, kamu çalışanları ve memurlara ilişkin olarak Memurhaber.com'a önemli açıklamalarda bulundu. İşte Abdulhadi Karasapan'ın açıklamaları;

Sendikamızı 1 Mart 2002 yılında uzun uğraşlardan sonra arkadaşlarımızla beraber resmileştirerek kurmuş olduk. Bu sendikamızın yapısının içerisinde çalışan kurumlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, TOKİ, İller Bankası, GAP İdaresi, AFAD ve bölgesel kurumlardır. Bayındır Memur-Sen olarak son 4 yıldır genel yetkili sendika bazında 40 bin çalışanımızın, 14 bin civarında üyesi bulunmaktadır. Bayındır Memur Sen'i bugünlere getirmemizde yardımcı olan arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza ve üyelerimize Memurhaber.com ve İnternethaber.com aracılığıyla teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

bayindir.jpg 

MEMURLARIN ÖZLÜK HAKLARI

Memurların sorunlarını mevcut hükümete baskılarımız sonucunda çözmeye devam ediyoruz. Memurlara ilişkin alınan kararlar ve taleplerimiz doğrultusunda 2011 yılındaki referanduma paralel olarak, toplu sözleşme hakkımızı elde ettik. Memurların en büyük kazanımları bu oldu. Toplu sözleşme yasası en büyük kazanımlarımızdan birisi oldu. Memurların grev hakkını da en yakın zamanda anayasa da görmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünkü toplu sözleşme görüşmelerinin aksine hükümete karşı gücümüz ve söz hakkımız arttı. En önemli özlük haklarımızdan birisi kamu çalışanlarına yapılan haksızlıklar vardı. Kamu çalışanlarının bireysel başvuru hakkı bulunmuyordu. Bayındır Memur Sen'in talepleri doğrultusunda, bireysel başvuru hakkımızı da elimize almış bulunuyoruz.

UYARMA VE KINAMA CEZALARI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu doğrultusunda her amir, çalışanlara kolaylıkla uyarma ve kınama cezası verebiliyordu. Kamu çalışanlarının uyarma ve kınama cezaları sonucunda hukuka başvurma hakkı bulunmuyordu. Bugün kamu çalışanlarının hukuk çerçevesinde hakkını araması da elde ettiğimiz kazançlardan birisidir.

KURUMLAR ARASINDAKİ EŞİTSİZLİKLER

Unvanı aynı olan, görevi aynı olan kamu çalışanlarının ücretleri eşit değildi. Sosyal denge tazminatı ve döner sermaye gibi ödemeler eşit bir şekilde uygulamaya konuldu. Ek tazminat yasasıyla birlikte kamu  çalışanı hangi kurumda olursa olsun, aynı görevi yapan personeller eşit ücret alabiliyor.

MEMURLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLİYOR

Memurlara disiplin affı ve bir derece verilmesi ile ilgili görüşmelerimiz Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda görüşmelerimiz devam ediyor. Memurlara disiplin affı ve bir derece verilmesi ile ilgili olarak hükümetle bir takım anlaşmalarımız var. Torba yasaya bu kazanımların girmesi için büyük çabalar sarf ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. KİT'lerdeki personellerin ve nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması için düğmeye bastık. Sicil affı ve 28 mağdurlarının tekrar kamuya dönüşü ile ilgili taleplerimiz Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na aktarıldı. Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı 11 genel başkan ve danışmanlarımızla beraber, Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ile gerekli takiplerimizi yapıyoruz.

MEMURLARIN ZORUNLU ROTASYONU KALDIRILACAK MI?

Zorunlu hizmetlerin kaldırılarak, gönüllüğü esas olan rotasyonların yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e taleplerimizi ilettik. Ayrıca Memur Sen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu'da, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a zorunlu rotasyonla ilgili olarak taleplerimizi iletti. Kamu çalışanlarının rotasyonunun en kısa zamanda zorunlu olmaktan çıkarılmasını talep ediyoruz.

KAMU KURUMLARI KALKINDI

Bayındır Memur Sen olarak kendini yenilemeyen ve sürekli yerinde sayan kurumların kalkındırılmasına katkı sağladık. Hükümet bu kalkınmaya irade koydu. 2012 yılı sonunda tüm kurumların gelirlerinde artış sağlandı. Genel yetkili olduğumuz kurumlarda sürekli üretken bir tavır sergiledik.

KURUMLARDA FAZLA MESAİ YAPTIRILMAYACAK

Başbakanlık Genelgesi'nde yer alan ifadelere göre; fazla mesai gerek duyulmadıkça yapılmayacak. Fazla mesaiye gerek duyulduğu takdirde ödeme yapılacak. Ödeme yapılması uygun görülmüyorsa, 8 saat karşılığında 1 gün izin verilmesine yönelik yazışmalarımız devam ediyor.

MEMURLARIN İŞ GÜVENCESİ KALDIRILACAK MI?

Memurların iş güvencesinin kaldırılmasına herhangi bir zarar gelmedi.  Memurların iş güvencesinin kaldırılması toplu sözleşmede de yer almıyor. Torba yasa görüşmelerinde memurların iş güvencesinin kaldırılmasının kapsamı daraltılmıştır.

SİVİL MEMURLARA SENDİKALI OLMA HAKKI

Sivil memurların sendikalı olmasını istiyoruz. Emniyetteki memurların ve askeri personellerin sendikalı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

KPSS KALDIRILACAK MI?

Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) artık iflas ettiğini gördük. Bu kanılara KPSS sorularının çalınması ve adaletsiz yerleştirme yapılmasıyla vardık. KPSS'nin kaldırılarak, her kurumun kendi sınavını yapması için çalışmalar devam ediyor.

İNSANLARIN KİMYASINI BOZMASINLAR

Kamu çalışanlarına bugün müjde, yarın müjde gibi açıklamalar yapılmamalıdır. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra neticeler belirtilmelidir. İnsanlarla alay edilmesini kimse istemez. 4/B'lilere kadro veren hükümetimizi alkışladık.

23 bin 4/C'LİYE KADRO İSTİYORUZ

23 bin 4/C'li personele kamu kadrosu verilmesinin de en kısa zamanda gerçekleşmesini talep ediyoruz.

RAMAZAN AYI KUTLAMASI

Ülkemizin, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Memurhaber ve İnternethaber olarak sizlere teşekkürlerimi sunuyorum...