BIST 9.892
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.461,43
HABER /  GÜNCEL

Meme kanserinde alternatif yöntem

Meme derisini ve başını koruyarak yapılan bu ameliyatlar kadınların içini rahatlıyor.

Abone ol

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Gökçe, meme kanseri tedavisinde beş yıldır başarıyla uyguladıkları, eski yöntemlerden farklı bir cerrahi yöntemden bahsetti. Meme derisini ve başını koruyarak yapılan bu ameliyatların bugüne kadar 50 civarında hastaya uygulandığını belirten Prof. Dr. Gökçe, yöntemi şöyle anlatıyor:

"Memeyi koruyoruz”

“Meme kanseri tanısı konmuş hastalarda eski yöntemlerde memenin ve koltuk altı lenf bezlerinin tamamı alınıp geriye çizgi şeklinde bir meme boşluğu bırakılıyor. Bir kadın için memesini kaybetmek kolunu kaybetmek kadar travmatik bir durum. Beş yıldır başarıyla uyguladığımız yöntemde ise meme derisi tamamen korunup memenin iç kısmından meme dokusu çıkarılıyor ve geriye sağlam deri bırakılıyor. Hatta çoğu hastamızda meme başını da korumak mümkün oluyor. Koruyamasak dahi daha sonra plastik cerrahi ile diğer meme ucundan faydalanarak yeni bir meme ucu yapabiliyoruz.

“Protez koyarak memeyi dikleştiriyoruz”

Bu ameliyatlarda memenin iç kısmında yaptığımız işlem eski yöntemlerden farksız. Eski yöntemlerde olduğu gibi bu yeni yöntemde de meme dokusunu ve koltuk altı lenf bezlerini alıyoruz. Farklı olan bundan sonrası. Bu işlemden sonra plastik cerrah ameliyata girip oraya bir protez koyarak öncekinden daha dik ve güzel bir meme yapıyor. Hatta diğer memeyi de uygun biçimde düzelterek, hastamızın ameliyattan iki memesi de daha güzel görünen bir hanım olarak ve meme kanserinden kurtulmuş şekilde çıkmasını sağlıyoruz.”