BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te olay kavga! Burnuna parmak sokup...

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, dün akşam TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgaya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaşanan kavga ile ilgili konuştu. Kulkuloğlu'na 12 gün iş göremez raporu verildi.

Kulkuloğlu, "Olayı ayırmak için araya girdim. Dirsek, yumruk vurdu. Biri alttan tepmiş, ayağımda kas yırtığı var, 12 gün iş görememezlik raporu verildi ama ben mücadeleye devam edeceğim. AK Partili Külünk, parmağını burnumun içine sokmuş, burnumun içindeki mukozayı yırtmış" dedi.

Kulkuloğlu, Meclis'in basın kapısı önünde, dün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavga ile ilgili açıklamalarda bulundu.

''SALDIRGANLAŞTINIZ''

"Sizler aracılığıyla Sayın Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum" diyen Kulkuloğlu, şöyle konuştu:

"Bu milletinin evlatlarına vandal, çapulcu diyen ey Başbakan, demokrasinin kabesi olan dualarla açılmış bu gazi Meclis'te dindar, kindar nesil derken, kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına dön de bir bak. Üç hafta içerisinde 3. olay. 28 Şubat'ın yıldönümünde Meclis'te neyin intikamının peşindesin merak ediyorum, eminim bu millet de merak ediyor. Ne hikmetse para pul ilişkileriniz, akçeli işleriniz ortaya çıkınca birden saldırganlaştınız. Yeter artık ya, Allah gözünüzü doyursun. Vahşetinizle kimsenin sesini kısamazsınız, milletin temsilcilerini susturamazsınız. Saldırsan da saldırtsan da kesinlikle bu mücadeleden yılmayacağız. Bu mücadeleye Meclis çatısı altında devam edeceğiz. Eğer azıcık utanma duygun varsa ey Sayın Başbakan, istifa et, bu milletin yakasından düş."

''ALTTAN TEPMİŞ, AYAĞIMDA KAS YIRTIĞI VAR''

Kavga olayına değinen Kulkuloğlu, olayı ayırmak için araya girdiğini belirtti. Kulkuloğlu, "Kavga büyüsün istemedim. Çünkü burada hepimizin ailesi var, hanımefendiler var. Ağza alınmayacak şekilde, kadın kız, milletin çoluğu çocuğu içine katılarak küfredildi. Ağzını tutmaya çalıştım, baktı ben muhalefet milletvekiliyim; dirsek vurdu, yetmedi yumruk vurdu, o arada kargaşada 4-5 yumruk daha vurdular. Sonra biri alttan tepmiş, ayağımda kas yırtığı var, bir ay üzerine basamayacağım, seçim zamanı. Yüzümde var, burnumun içinde yırtık var, çenemde var. 12 gün iş görememezlik raporu verildi ama ben mücadeleye devam edeceğim" dedi.

25831.jpg

''PARMAĞINI BURNUMA SOKMUŞ''

Kulkuloğlu, fotoğraflarda "AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün burnunu sıktığının görüldüğünün" söylenmesi üzerine, "Orada sıkmış, parmağını burnumun içine sokmuş, burnumun içindeki mukozayı yırtmış. Ciddi darbe aldım. Vuranlar belli, Metin Külünk, Muhyettin Aksak, bir arkadaş daha var" dedi.

''ÇİÇEK İSİMLERİ ALMA LÜTFUNDA BİLE BULUNMADI''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in sabah aradığını ifade eden Kulkuloğlu, "Kendisine söyledim, isimleri alma lütfunda bile bulunmadı, 'geçmiş olsun' diyerek kapattı. Ben beklerdim ki 'gelin görüşelim, o arkadaşlarla da bir görüşelim' ama demedi" diye konuştu.

''AK PARTİ'DEN ARAYAN OLMADI''

Ak Parti'den "geçmiş olsun" demek için arayan olmadığını ifade eden Kulkuloğlu, "Bu üçüncü oldu; Ali İhsan Köktürk'ün burnu kırıldı, Bülent Tezcan'ın elmacık kemiği kırıldı. Artık yeter" dedi.