BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Meclis'i karıştıran Çarkçı Kemal kitabı

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında yazılan Çarkçı Kemal kitabı Meclis'te milletvekillerine dağıtıldı

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Yaklaşan seçim öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yazılan bir kitap Meclis’te dağtııldı. Kılıçdaroğlu kitabın dağıtılmasından AK Parti'ye sorumlu tuttu.

Süleyman Yeşilyurt isimli yazarın “Dersim Ermenisi Yemuş Hanım’ın Oğlu Çarkçı Kemal” adıyla yayınladığı kitap Meclis’te grup başkanvekillerine ve bazı milletvekillerine gönderildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu TBMM'ye kargo ile gönderildiği iddia edilen kitapla ilgili “AKP korktuğu için böyle yayınları piyasaya sürüyor” demekle yetindi.

Kılıçdaroğlu’nun yaşam öyküsüyle ilgili sert bir üslupla kaleme alınan kitap Yıldız Yayıncılık tarafından basıldı. Baskı tarihi 20 Şubat olarak görünen kitap 21 Şubat’ta Meclis’e ulaştırıldı. 180 sayfalık kitabın kapağında “Ankara’da rekor baskı 100 bin kitap” ifadesi dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU FAKİRLİK EDEBİYATI YAPIYOR FOTOĞRAFI!

Kitapta Kılıçdaroğlu’nun ilköğretim yıllarından bir fotoğrafa da yer verilerek şöyle yazıldı:
”Hayatı boyunca sürekli fakirlik edebiyatı yapan Kemal (Karabulut) Kılıçdaroğlu ilk mektep yıllarında yuvrukurt kıyafetiyle arkadaşlarıyla görüntü veriyor. O dönemler bilhassa doğu ve güneydoğuda maddi durumu iyi konumdaki ailelerin çocukları izci olabilmekteydiler.”

SÜLEYMAN YEŞİLYURT KİMDİR?

Kitapta, "Siyasi tarih yazarı, deneyimli araştırmacı" olarak tanımlanan Süleyman Yeşilyurt'un bugüne kadar yayınlanmış 21 kitabı bulunuyor. Kitapları arasında, "Ermeni Yahudi Rum asıllı milletvekilleri, Türkiye'nin Büyük masonları, Atatürk'ün Gönül Galerisi (Ata'nın hayatındaki 19 kadın), Yahudi Dönmeler ve Mumsöndü Ayinleri, Geçmişten Günümüze Rum ve Ermeni Dönmeler gibi kitaplar dikkat çekiyor.

KİTAPTAN BAZI BÖLÜM BAŞLIKLARI

Kitabın bölümlerinden başlıklar ise özetle şöyle:

Yamuş Hanım'ın oğlu Karabulut nasıl Kılıçdaroğlu oldu
Babasından içki içme adabını öğrenen Kılıçdaroğlu'nun üniversite yılları
Çarkçı Kemal üçüncü eyleminde ülkücüler tarafından dövülüyor.
Hesap uzmanlığına atanan Kılıçdaroğlu teyzesinin kızına sevdalanıyor
Kılıçdaroğlu nişanlısı Sevim'in gerçek adının Selvi olduğunu nikah masasında öğreniyor.
SSK'ya aile yakınlarından 70 kişiyi alan Kılıçdaroğlu dürüstüm diyebilir mi?
Genel Müdürlüğü döneminde terör örgütü üyelerini SSK'ya yerleştiren Kılıçdaroğlu Valiye rağmen PKK'lı doktoru Başhekim yaptı
SSK hastanelerinin telsizlerini PKK'ya verdi
Türkiye'de kafatası ölçümünün yegane mucidi CHP'dir.

KİTABA İLK TEPKİ BDP'DEN

Kitaba yönelik ilk eleştiri BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'ten geldi. Halis, "Kitabın adı bile ne olduğunu gösteriyor; Ermeni Yemuş'un oğlu Çarkçı Kemal. Çok aşağılayıcı, ahlak dışı bir yaklaşım. Ismarlama kitap olduğu belli. Ben BDP'liyim ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun avukatı değilim. Ama hakaret dolu bir kitap hem Kılıçdaroğlu'nun şahsı hem Ermeni toplumu açısından" dedi.

İşte o kitap: