BIST 9.890
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.448,12
HABER /  GÜNCEL

Londra'da Kürtler IŞİD'i protesto etti

Londra’da yaşayan bir grup Kürt, parlamento binası önünde toplanarak IŞİD’in Türkiye’nin sınırındaki Kürt kenti Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Abone ol

Londra’da yaşayan bir grup Kürt, parlamento binası önünde toplanarak IŞİD’in Türkiye’nin sınırındaki Kürt kenti Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Yüze yakın kişinin katıldığı eylemde “Tampon bölge BM onaylı bir Kürt soykırımı anlamına gelir” pankartı açıldı.

Protestocular “Ezidi Kürtleri yalnız değildir”, “Dün Şengal bugün Kobani”, “Sen sustukça Kürt çocukları ölüyor” sloganları attı.

Londra’da IŞİD’e karşı temaslar yürüten Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Özdal Üçer de eyleme katıldı.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Üçer “IŞİD’e İngiltere’den de katılım var. Bu katılımların engellenmesi ve İngiltere’nin Ortadoğu’da etkin bir ülke olarak barıştan ve demokrasiden yana tutum alması için sivil toplum örgütleri ve ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden yetkililerle görüşmelerde bulunduk” diye konuştu.

AKP yönetimini IŞİD'e alenen destek vermekle suçlayan Özdal Üçer, Türkiye hükümetinin tutumunu ''dünya halklarının vicdanına havale ettiklerini'' söyledi.

Ankara, bu yöndeki iddiaları reddediyor.

Kürt kadın hakları savunucusu Evrim Yılmaz da, dün, bir grup halinde, kendilerini Londra'da parlamento binasının kapısına zincirlediklerini ve çadır kurarak açlık grevine başladıklarını belirtti.

“IŞİD tarafından kaçırılan kadınların akıbetinin devletler tarafından araştırılması gerekir” diyen Yılmaz, “Yoksa devletler de bu durumdan sorumludur” diye ekledi.

Protestonun ardından bir grup, yolu bir süre trafiğe kapatıp sloganlar atmaya devam etti.