BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Laptop ve altın hırsızı kamerada

Şişli’de bir tekstil atölyesinin ofisine gelen şahıs, masanın üstünde şarj edilen laptopu montuna sokarak çaldı. Zeytinburnu’nda ise bir kuy...

Abone ol

Şişli’de bir tekstil atölyesinin ofisine gelen şahıs, masanın üstünde şarj edilen laptopu montuna sokarak çaldı. Zeytinburnu’nda ise bir kuyumcu dükkanına müşteri gibi giren 2 şahıs ise el çabukluğuyla altın küpeleri çaldı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bir şahsın çeşitli ilçelerde çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı ihbarını alan Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, belirtilen zanlıyı yakalamak için harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda Şişli Osmanbey’de bulunan bir tekstil atölyesinin ofisine gelen şahıs, ofiste kimsenin olmadığını fırsat bilerek masanın üstünde duran laptopu şarj ünitesinden çıkarttı. Daha sonra laptopu montunun içine sokan şahıs hızlıca ofisten çıkarak uzaklaştı. Laptopun çalındığı fark eden çalışanlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekiplerinin incelemesi sonucu hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlının, Olcay Ş. (23) olduğu belirlendi.

AYNI OFİSTEN TEKRAR HIRSIZLIK YAPMAK İSTERKEN YAKALANDI
Yaşının yaklaşık 2 katı kadar hırsızlıktan suç kaydı bulunan Olcay Ş, aylar sonra tekrar aynı ofisi gelerek hırsızlık yapmak istedi. Ancak daha önceden ofise giren zanlıyı fark eden esnaflar, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ara sokaklarda yaptığı çalışma sonucu zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

KİMSE ŞÜPHELENMESİ DİYE LAPTOPU MONTUNA SOKTU
Güvenlik kamerası görüntülerinde ise, zanlı bir tekstil atölyesinin ofisine giriyor. Sessiz bir şekilde ilerleyen şahıs, ofisin içindeki masa üzerinde duran laptopu görüyor. Daha sonra laptopun kablosunu şarj ünitesinden çıkartan şahıs, laptopun arasındaki kağıt parçalarını da unutmayarak masaya bırakıyor. Şahıs tam kapıdan çıkarken, kimsenin şüphelenmemesi için laptopu montunun içine sokuyor. Ardından zanlı hızlıca ofisinden çıkıyor.
Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Olcay Ş, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi

EL ÇABUKLUĞUYLA ALTIN KÜPELERİ ÇALDILAR
Zeytinburnu’nda bir kuyumcu dükkanında meydana gelen ikinci bir hırsızlık olayında ise dükkana müşteri gibi gelen 2 şahıs, 600 lira değerindeki küpeleri çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına an be an yansıdı.
Güvenlik kamerası görüntülerinde beyaz tişörtlü bir şahıs, iş yeri çalışanını alyans sorarak oyalıyor. Siyah tişörtlü diğer şahıs ise cep telefonuyla konuşuyormuş gibi yaparak arkadaşının yanına geliyor. Tam bu esnada siyah tişörtlü şahıs alyansların içindeki altın küpeleri en çabukluğuyla alarak cebine koyuyor. Şahıslar daha sonra hiçbir şey olmamış gibi kuyumcudan uzaklaşıyorlar.
(İHA)