BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş'tan koalisyon için ilginç benzetme

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş bir at pazarlığı şeklinde bir koalisyon pazarlığının içerisinde olmayacaklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Türkiye'yi bir erken seçim bekliyor mu" sorusunu Kurtulmuş, "Çok şükür Türkiye'de tıkır tıkır işleyen bir demokrasi var. Eğer Türkiye bölge ülkelerine benzemiyorsa, Türkiye bir takım sorunlarını sandık yoluyla aşmayı başarabildiyse millet iradesi, Türkiye'de her türlü iradenin üstündedir. Bu seçimde de bu bir kez daha ortaya konulmuştur" diye yanıtladı.

Kurtulmuş, 13 yıldır devam eden tek başına bir iktidar olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu iktidarın tek başına devam etmeyeceği bu seçimden sonra görülmüş olmasına rağmen dikkat edilirse ne piyasalarda herhangi bir dalgalanma oluyor ne de kamuoyunda herhangi ekonomik, siyasi kriz algısı oluşuyor. Bu, Türkiye demokrasisinin olgunlaştığını gösteriyor. Demokrasinin de kuralları var. Bu kurallar içerisinde sayın Cumhurbaşkanımız muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde ya da hafta başında Sayın Başbakanımızı görevlendirecektir. Sayın Başbakanımız da son derece samimi bir şekilde bütün eteklerimizde ki taşları dökerek bu süreç içerisinde, koalisyon kurabilmek için ziyaretlerini yapacaktır. Türkiye'yi hükumetsiz bırakmamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız."

ARA KESİTLER OLURSA... 

"Hiçbir parti benim şu istediklerim olacak diyemeyeceğine göre bir takım ara kesitler oluşturulursa koalisyon ortaya çıkar" ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ortak bir protokol etrafında Türkiye yeni bir koalisyon hükumeti kurmuş olur. Bizim temel meselemiz illa koltukta oturalım derdi değildir. Biz Türkiye'yi hükumetsiz bırakmama konusunda vatandaşın bir numaralı partisi olarak AK Parti'yi seçtiğini, bu görevi de AK Parti'ye yüklediğini biliyoruz. Bu sorumluluklardan kaçmıyoruz. Dolayısıyla bir pazarlık yaparak, şu bakanlık şu partiye bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, şeklinde bir at pazarlığı, koalisyon pazarlığı içerisinde asla olmayız. Bizim buradaki temel tercihimiz, bir hükümet protokolün ana çerçevesi nasıl olmalıdır. Biz, Türkiye'yi hangi istikamette götürmek istiyoruz, millet bize ne mesaj verdi. Burada ara kesitler oluşur gerçekten. Türkiye'yi daha ileriye götürecek, reformları sürdürebilecek, ekonomik ve siyasi reformlarımızı devam ettirebilecek adımları atacağına inandığımız bir hükümet oluşursa bu hükümet kurulur."

Numan Kurtulmuş, "Eğer bu olmazsa ara kesitler ortaya çıkmazsa o zaman yine dünyanın sonu değil demokrasinin kuralları çerçevesinde bir erken seçime gidilir. Telaşlanacak bir durum yok. Her şey kendi mecra içerisinde akıyor. Siyasette hiçbir zaman olağan dışı şekilde hareket edilemez. Ümit ediyorum ki görüşmeler sonucunda makul, Türkiye'de büyük çoğunluğun kabul edebileceği bir hükümet oluşur. Oluşmazsa dediğim gibi Türkiye tekrar bir seçime gider" değerlendirmesinde bulundu.