BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Kürtçe ifade için Kürtçe dilekçe gitti

Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan 2'si belediye başkanı 9 kişi, Kürtçe ifade vermek için, Kürtçe dilekçe ile talepte bulundu.

Abone ol
Şırnak'ta haklarında açılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan 2'si belediye başkanı 9 kişi, Kürtçe ifade vermek için, Kürtçe dilekçe ile talepte bulundu.
Şırnak'ta geçen hafta, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yasa dışı gösteriye polisin müdahale etmesini protesto eden BDP'li 2 Belediye Başkanı 9 kişi hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında, Balveren Belediye Başkanı Abdurezzak Yıldız, Kumçatı Belediye Başkanı Mehmet Demir, BDP yöneticileri Abit Bayık, İbrahim Halil Uğur, Selman Uysal, Sıddık Kütler, Dursun Çakır, ve Cudi Kültür ve Sanat Derneği yöneticisi Taybet Belge ile Fırat Bilir, Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alınmak istendi.
Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye giden BDP'liler, ifadelerini Kürtçe vermek isteyince görevli polis memurları, Kürtçe ifade alamayacaklarını ve isteklerini dilekçe ile yazılı olarak bildirmelerini istedi. Bunun üzerine ifadeye çağrılan 9 kişi, hazırladıkları Kürtçe dilekçe ile ‘Kendilerini daha iyi ifade ettikleri'ni savundukları Kürtçe dilinde ifade vermek için talepte bulundu. BDP'liler dilekçelerini Emniyet görevlililerine teslim ettikten sonra, ifade vermeden Emniyet binasından ayrıldı.
Balveren Belediye Başkanı BDP'li Abdurrezak Yıldız, yıllarca Kürtler'in baskı ve şiddetle engellenmeye çalıştığını öne sürerken, “Bizler yapılan bu şiddeti kınamak için demokratik hakkımızı kullanırken, bizlere dava açıyorlar. Ama bizler her alanda mücadelemizi yükselterek demokratik haklarımızı kullanmaya devam ediyoruz. İfadeye çağrıldık. Bizler de kendi dilimizde ifade vermek istediğimizi söyledik. Kabul etmediler bize ‘Talebinizi dilekçeye yazın verin bizde savcılığa verelim’ dediler biz de ortak dilekçe hazırlayıp kendilerine verdikten sonra emniyetten ayrıldık” dedi.