BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  GÜNCEL

Kudüs'te polis Filistinli protestoculara müdahale etti

Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya girişleri sınırlanan Filistinliler alınan kararı protesto için sokaklara çıktı. Polisin biber gazı ve ses bombasıyla müdahalesinde göstericilerden gözaltına alınanlar oldu.

Abone ol

İsrail'de polisin Mescid-i Aksa'ya girişleri sınırlamasının ardından çıkan olaylarda birçok Filistinli protestocu gözaltına alındı.

Bugün Kudüs sokaklarında toplanan yaklaşık 400 kişilik Filistinli grup El Aksa'ya girişlerin sınırlanmasını protesto etmeye başladı.

Fransız haber ajansı AFP, polisin göstericileri dağımak için ses bombası kullandığını söyledi.

Çıkan olaylarda 4 Filistinli gözaltına alındı.

Mescid-i Aksa gerginliği

Kudüs emniyet güçleri sadece 50 yaş üzerindeki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermeye başlamış ve şehirde yaşayan Filistinliler bu kararı öfkeyle karşılamıştı.

Pazartesi günü Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya herhangi bir sınırlama olmadan girdiğini gören Filistinliler sokaklarda gösteriler düzenlemeye başladı.

Kudüs müftüsü Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'Nın sadece Müslümanlar için kutsal bir ibadet yeri olduğunu söylemiş, ardından İsrail'deki Yahudi din adamları tarihi yapının Musevilik için de kutsal bir anlamı olduğunu vurgulamıştı.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Yitzhak Aharonoviç, yaşanan tartışmaların ardından "İki dinin mensupları Mescid-i Aksa'da birlikte, barış içinde ibadet edemeyecekse tamamen kapatmamız gerekir" demişti.

Salı günü Kudüs'ün doğusuna yayılan olaylarda Yahudilerin içinde bulunduğu bir otobüs taşlanmış, çıkan olaylarda bir polis memuru yaralanmıştı.