BIST 9.771
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Kozmik Oda'da ikinci skandal!

Polis, soruşturmanın başlatıldığı 2009’dan 2014 yılına kadar Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile avukatı Süleyman Ayhan’ı dinlemiş

Abone ol

Kozmik Oda soruşturmasında devlet sırrı niteliğindeki bilgilerinin sızmasının ardından şimdi de yaşadışı dinleme skandalı patlak verdi. Olay, şüpheli subayların avukatı Süleyman Ayhan’ın dün yaptığı suç duyurusu üzerine gündeme geldi.

Buna göre polis, soruşturmanın başlatıldığı 2009’dan 2014 yılına kadar Seferberlik Bölge Başkanı Albay Yusuf Akal ile avukatı Ayhan’ı dinledi. Kayıtlar, o dönem soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili tarafından dosyaya konuldu. Habertürk'ün haberine göre, Soruşturmayı sonradan devralan Savcı Sadık Bayındır’ın ise bu işlemi kanunsuz bularak, dinleme kayıtlarını dosyadan çıkarttığı ve kâğıt biçme makinesinde imha ettiği belirlendi.

Anayasaya Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün, 61 sayfalık Kozmik Oda soruşturmasına yönelik takipsizlik kararında, bu konuya yer vermesi üzerine şüphelilerin Avukatı Süleyman Ayhan, telefonları dinlediği belirtilen polisler hakkında şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçede Ayhan, “Takipsizlik kararının içeriğinden de anlaşılacağı üzere 19 Aralık 2009 ve devamı itibarıyla Ankara Terör Şube Müdürlüğü’nde bulunan personelin kasıt ve kusurlu davrandıkları açıktır. Avukatlık mesleğimin onuruna ve yasalara aykırı davranarak mağduriyetime neden olan başta Ankara Terör Şube Müdürlüğü personeli olmak üzere kasıtlı ve kusurlu davranışları olanların araştırılarak hakkında yasal cezai işlem yapılmasını talep etme zarureti doğmuştur” dedi.

Polisin, Arınç’a suikastla suçlanan subaylar Erkan Yılmaz B. ve İbrahim G.’nin aynı yerde görev yapan Akal’la yaptıkları görüşmelerin (2001’den itibaren) tüm HTS kayıtlarını da tespit ettikleri belirlendi.