BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köşeye sıkışan Barzani'den flaş adım!

IRAK 'tan bir son dakika haberi geldi. Irak'ta yapılan tartışmalı referandum sonrası bir çok konuda ambargo uygulanan IKYB yönetimi Bağdat yönetimiyle görüşme talebinde bulundu.

Abone ol

IKYB yönetimi Bağdat yönetimiyle görüşme talebinde bulundu. Irak'ta yapılan tartışmalı referandum sonrasında Irak yönetimi ve komşu ülkeler tarafından yaptırım uygulanan Barzani yönetimi köşeye sıkıştı.

Erbil yönetimi havaalanları ve sınırlarlarla ilgili konuları Bağdat'la görüşmek istediğini açıkladı. Irak ordusunun 50 bin kişilik ordu ile Barzani'nin bölgelerine doğru harekete geçmesinin ardından bu açıklamanın gelmesi dikkat çekti.

BAĞDAT'A ZEYTİN DALI

Yasal olmayan referandum sonrası bağımsızlık ilanı yapamayan ancak geri adım atmamak için de çeşitli şartlar öne süren Erbil yönetimi Irak ordusunun harekete geçmesi üzerine Bağdat'a zeytin dalı uzattı.

"SAVAŞIRIZ" MESAJINDAN "GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ" MESAJINA GELİNDİ

Sınır kapıları ile havaalanlarının kendi yönetimine devredilmesini isteyen Bağdat'a gerekirse savaşırız mesajı veren Erbil yönetimi, Irak ordusunun sınır kapılarını almak ve güvenliği sağlamak üzere harekete geçmesinin ardından "Havaalanları ve sınırları Bağdat'la görüşmek istiyoruz" açıklaması yaptı.