BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  GÜNCEL

Korkut Özal'dan müthiş iddia!

Özal'ın ölümü üzerine ortaya atılan iddialara yenisi eklendi. Abi Korkut Özal'ın yeni kitabı müthiş iddialarla dolu.

Abone ol

Tugut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal'ın açıklamalarının ardından Korkut Özal şok bir iddiada bulundu: "Birini Köşk'e sokup öldürdüler. Köşk'teki doktor ve hemşirelere o gün kim izin verdi? Araştırılmalı. Köşk'e kadar uzanan bir organizasyon var"

Korkut Özal, Yakın Plan Yayınları'ndan çıkacak olan 'Devlet Sırrı' adlı kitabının şaşırtan ayrıntıları, Bugün gazetesine manşet oldu. En sarsıcı bölüm ise abi Özal'ın 'Köşk'e adam sokup abimi zehirlediler' iddiası oldu.

Sadece Özal'ın ölümüyle ilgili iddialar yok kitapta. Kıbrıs Barış Harekatı, 1979'da askerin Demirel'e verdiği muhtıra, Demirel'in Özal sonrası planlarıyla ilgili bilinmeyenler yer alıyor.

-Suikast girişiminin kimden olduğunu biliyordu. Bana isim bile verdi. Ben o ismi yıllar sonra DGM'ye bildirdim. Bu isim oradan medyaya sızdırıldı. (Erol Simavi)

-Ağabeyimin ölümünde tertip vardı. Birini Köşk'e sokup ağabeyimi öldürdüler. Doktor ve hemşirelere o gün kim izin verdi? Köşk'e uzanan bir organizasyon var.

-Kalp krizi geçirince müdahale edilmiyor ya da ettirilmiyor. Adeta ölmesi bekleniyor» Emniyetin ve istihbaratın içindeki 'bilinen' kimseler bu işin içinde.

-Ölümü iyi incelenirse, Amerikandaki Watergate gibi bir skandal çıkar ortaya. Gerçek olan ölümünün normal olmadığıdır. Çok açık, kardeşimi zehirlediler.

-Türkiye'deki gizli teşkilat bugün ortaya çıkarılıyor, Ergenekon adı altında. Adnan Menderes'i de Turgut Özal'ı da öldürenler o grupların kontrolünde.

-Ölümüyle Türkiye'de öyle şeyler değişti ki, bir çağ kapandı bir çağ açıldı. Öldükten sonra ülke batağa gitti. 1993-2003 arası ülkeyi yönetenler ellerine verilen iktidardan kendileri faydalandı.

DEMİREL DE YARARLANDI

Korkut Özal, Süleyman Demirel için ağır ifadeler kullandı: "Turgut Bey'in vefalından Süleyman Demirel de yararlandı, kendi bakımından. Sonrasında askeri de kullanarak Türkiye'nin gidişatını etkileyecek işler yaptı. Bana göre bugün Demirel hâlâ bir şeylerin içinde."

DEMİREL CEVAP VERMEDİ

Askerin Demirel'e 1979'da verdiği muhtıra sırasında yaşananları Korkut Ozal kitabında şöyle anlattı:

Genelkurkay, muhtıra verdikten bir gün sonra Evren beni çağırdı. Ardından ağabeyimle Başbakan Demirel'e gittik. Ağabeyim "Hepsini emekliye sevk et" dedi. Ancak Demire! cevap vermedi.

Yıllar sonra ağabeyim Genelkurmay Başkanlığı'na Öztorun'un yerine Toruntay'ı getirince "Bir sistem kurulmuş biz sivil irade hiç söz sahibi değiliz. Milli irade olarak müdahalemiz gerekir" diye konuştu.

ECEVİT'E ABD'DEN GELEN TELEFON

Korkut Ozal, kitabında Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Bakanlar Kurulu'nda yaşanan bir olaya da yer verdi:

Harekât başladı, Ecevit ertesi sabah, bütün bakanları tek tek evlerinden toplattı. Kapıdan içeri girer girmez koltuğa oturmadan 'Hemen ateşi kesiyoruz, Genelkurmay da bunu istiyor' dedi. sonradan öğrendik ki Ecevit, o gece ABD Dışişleri Bakam Kissinger ile gizli bir telefon görüşmesi yapmış. Kissinger, 'derhal ateşi kesin' demiş. Ama istediğini yaptıramadı..."