BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.419,55
HABER /  GÜNCEL

Korkunç selin gelişi an be an çekildi!

Sinop'ta meydana gelen selin geliş anını kameralar saniye saniye böyle kaydetti. Ayrıca insanların helikopterlerle kurtarılma görüntüleri de yayınlandı

Abone ol

Sinop'ta etkili olan sağanak yağış bölgede büyük hasara neden oldu. Mahsur kalan 40 vatandaş helikopterlerle kurtarıldı. Ayancık'ta ise selin geliş anı saniye saniye görüntülendi.

40 KİŞİ HELİKOPTERLERLE  KURTARILDI

(AFAD) Ayancık ve Türkeli ilçelerinde mahsur kalan yaklaşık 40 vatandaşın helikopterlerle kurtarıldı. Kurtarma anları saniye saniye kaydedildi.

SELİN GELİŞ ANI

Ayancık ilçesi'nde sağanak yağış ardından oluşan selin geliş anı saniye saniye görüntülendi.

Dikmen- Sinop- Samsun karayolu bağlantı kavşağındaki yolun yaklaşık 50 metrelik kısmı çöktü. İlçenin il merkezi ve çevre ilçelerle olan bağlantısı koptu.

KÖPRÜ YIKILDI

Yağışın etkili olduğu Ayancık ilçesinde de hayat felç oldu. Ayancık- Yenikonak karayolu, Türkeli köprüsü ve Yenikonak Babaçay köprüsü yoğun yağış nedeniyle yıkıldı. Ayancık ve Türkeli ilçelerini birbirine bağlayan karayolu ise ulaşıma kapandı. Vatandaşlara mecbur olmadıkça karayolunun, köprülerin kullanılmaması istendi.

HASAR 3.5 MİLYON TL

Ayancık ve Türkeli ilçelerinde  yaşanan sel ve su baskınları ardından hasar tespit çalışmaları sürerken, selin yol açtığı zararın yaklaşık 3.5 milyon TL olduğu bildirildi.

Sel nedeniyle Ayancık ilçesine su sağlayan Karakestane su hattının büyük bölümünün tahrip olduğu belirtilirken, ilçeye içme suyu çeşitli takviyelerle güçlükle verilebiliyor. Ayancık-Türkeli karayolunun zarar gördüğü sel ardından, ilçe merkezinde de sanayi yolunda büyük hasar oluştu. Alt yapının da zarar gördüğü ilçede bazı tali derelerde taşkın meydana geldi.

TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, sel felaketinin yaralarının sarılmaya çalışıldığını ve hasar tespit çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

1.20120706104831.jpg

Şu anda en büyük problemin ilçeye içme suyu sağlayan Karakestane kaynak suyu hattının büyük bölümünün tahrip olması olduğunu kaydeden Ergün, sadece hatta yaklaşık 2 milyon TL'lik bir hasarın meydana geldiğini kaydetti.

2.20120706104914.jpg

SU ŞEBEKESİ BÜYÜK ORANDA TAHRİP OLDU

Ergün, "Karakestane'den gelen su şebekesi tamamen büyük oranda tahrip oldu. Şimdilik ilçe kuyulardan temin etmeye çalıştığımız suyla idare etmeye çalışıyor. Suyu dönüşümlü olarak ilçenin farklı yerlerine veriyoruz. Bu konuda ki problem büyük. Hattın tekrar onarılması için devletin yardımına ihtiyacımız var. Sadece su hattında 2 milyon TL, bütüne baktığımızda da yaklaşık 3.5 milyon TL bir zarar söz konusu" diye konuştu.