BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bartın'da işadamından sihirli minber

Bartın’da faaliyet gösteren Zytin Mobilya firması, küçük cami ve mescitler için katlanabilen minber üretti.

Abone ol

Bartınlı bir mobilya üreticisi, açılınca minber, kapanınca dolap haline gelen, adını ‘sihirli minber’ verdiği ve patentini aldığı ilginç bir buluşa imza attı.

İşadamı Refik Akmaz, kullanılmadığında bir dolap şeklinde duran ürünün kullanılacağı zaman ise açılıp bir minber şekline geldiğini ifade etti. Kolay bir şekilde bir yerden başka bir yere taşınabilen minberin, tek kişi tarafından kolayca minber haline getirilip hutbe okunduktan sonra kolayca dolap haline geldiğini anlatan işadamı Refik Akmaz, “Mekan darlığı çekilen camiler ve mescitler için tasarladığımız minber, haftalık sadece yaklaşık 30-40 dakikalık bir kullanım için 166 saatlik yer işgal edilmesinin de önüne geçmiş oluyor. Ahşap kaplaması ile şık bir dış görünüşe sahip minberimiz hem metal iç mekanizmaya hem de mobilya aksama sahip. Oldukça pratik ve kullanışlı bir minber imal ettik. Taşınması, açılıp kapanması çok kolay. Dolap içerisinden çıkarak minber haline dönüşen minberimize 'sihirli minber' adını vermeyi uygun bulduk.” dedi.

SİHİRLİ MİNBERE PATENT ALIP WEB SİTESİ YAPTI

Küçük cami ve mescitler için ihtiyaç duyulan minberin fikri geliştirildikten sonra denemeler yapıldığını ve ortaya çıkan olumlu tepkiler üzerine geliştirilmeye devam edildiğini ifade eden işadamı Refik Akmaz, “Sihirli minberin artık patentini alarak tescil ettirdik. Ayrıca ürünümüz için www.sihirliminber.com adında web sitesi yaptırdık. Sihirli minberimizle karşılaşan herkes büyük ilgi gösteriyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir minberin olmadığını düşünerek bir yandan minberi Ar-Ge faaliyetleri ile geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca farklı ve ilginç buluşlar konusunda da çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

Akmaz, minberi mekân darlığı bulunan camiler, dinlenme tesisleri, siteler ve yurtlarda bulunan mescitler için tasarladıklarını söyledi. Kapandığında sadece bir kitap dolabı kadar yer kapladığını hatırlatan Akmaz, "Pratik ve kolay bir şekilde açılır, kolayca kapanır ve eski halini alır. Açılıp kapanmayı kolaylaştıran piston sistemine sahiptir. Kolayca yeri değiştirilebilir, hafiftir." ifadesini kullandı.