BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL

Korgeneral de dolandırıldı

Adana 6. Kolordu eski Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in dolandırıldığı ortaya çıktı

Abone ol

Balyoz Planı davasında tutuklu yargılanan Adana 6. Kolordu eski Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in (61) iki yıl önce kontör dolandırıcılığı kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Bek'in kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi tarafından "Telefon hattınızdan Ergenekon'la kötü amaçlı konuşmalar yapılmış. Bu kişileri yakalamaya çalışıyoruz" denilerek 2 bin 600 liralık kontörünün dolandırıldığı öğrenildi. Bek'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada konuşmanın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden yapıldığı belirlenince suç duyurusu dilekçesi ve belgelerin Akçakale Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiği belirtildi.

ERGENEKON YALANI 

Habertürk'e göre, 8 Kasım 2009'da cep telefonundan kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat biriminde görevli komiser olarak tanıtan bir kişi aradı. Bu kişi, telefonda Korgeneral Bek'e, "Hattınız 10 kez kopyalanmış. Bu hat, değişik illerde Ergenekon örgütüyle kötü amaçlı konuşmalarda kullanılmış. Bu işleri yapan kişilerin izlerini sürüyoruz, bunları yakalayabilmemiz için acilen kontöre ihtiyacımız var" dedi. Korgeneral Bek de, sahte komisere inanıp toplam da 2 bin 600 liralık kontör alıp şifrelerini kendisini arayan sahte komisere bildirdi. Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Korgeneral Bek, Emniyet Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.