BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  DÜNYA

Köpekle cinsel ilişki serbest!

Belçika'da köpeklerle cinsel ilişkiye girdiği için yargılanan bir fabrika işçisi suçsuz bulundu.

Abone ol

Genk şehrinde yaşayan ve Ford fabrikasında işçi olarak çalışan Belçikalı Pascal C. (36), Tongeren Mahkemesi'nde köpeklerle cinsel ilişki kurduğu gerekçesiyle yargılanıyordu. Soyadı açıklanmayan Pascal C. adlı Belçikalı, fabrikadan çıktığında devletin hayvanları koruma vakfında hayvanlara bakıcılık yapıyordu. Ancak 36 yaşındaki işçinin normal bir bakıcı olmadığı yıllar sonra açılan dava ve İnternet'e koyduğu fotoğraflarla ortaya çıktı.

Pascal'ın, 1997-1999 yılları arasında hayvanları koruma vakfında çalıştığı dönemde köpeklerle cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. İşçi, bununla kalmayıp ilişkiye girdiği köpeklerle sevişirken yüzlerce fotoğraf çekip bunları İnternet'te "Freke" rumuzunu kullanarak yayınladı.

Belçikalı işçi, kısa metrajlı tecavüz görüntülerini ise paralı olarak İnternet'e sunuyordu. Bunun üzerine uluslararası hayvanları koruma derneği GAIA devreye girip olayı mahkemeye getirdi. Tongeren Mahkemesi'nde 2.5 yıl süren davada Pascal C. kendisini "Hakim Bey ben köpeklere aşığım, o hayvanlar o vakıflarda yıllarca seksten mahrum kalıyorlar. Amacım onlara acı vermek değildi. Tam aksine onlar da oldukça zevk alıyorlardı, onları mutlu ettim.

Ben kadınlara karşı en ufak bir şey hissetmiyorum. Köpekler benim her şeyim" sözleriyle savundu. Mahkeme, "köpeklerle cinsel ilişki kurmanın yasak olmadığını ve bunun hayvanlara acı verme anlamına gelmediğini" iddia ederek davacılara 1 Euro verilmesine hükmetti.

Aynı zamanda mahkeme toplumsal izolasyona girmemesi için Pascal C.'nin psikolojik tedavi görmesini tavsiye etti. Bu olayın üzerine GAIA olayı temyize götürdü. Konuyla ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulunan GAIA Başkanı Michel Van Den Bosaehe, "Avrupa'nın göbeğinde böyle durumlarla karşılaşmak insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Medeniyet dediğin bu mudur?" şeklinde konuştu.

Bosaehe, "Bence bu ahlaki çöküntüden başka hiçbir şey değildir. Köpeklerle cinsel ilişkiye girmenin normal olamayacağını bir hakim nasıl olur da bilmez. Kafayı yememek elde değil. Hakim bir de utanmadan bize sembolik olarak 1 Euro para verilmesi kararı aldı. Adalet bu mudur? Köpeklerin bir suçu yok. Hayvan ne anlar? Durum utanç verici" dedi. GAIA Başkanı, Belçikalı olmaktan utandığını ve ülkesinde insanlarla ve hayvanlarla dalga geçildiğini sözlerine ekledi.