BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Kömür ihalesinde 7 tutuklama

İzmir'de okullara kömür alımıyla ilgili yapılan ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddia edilen 7 kişi tutuklandı.

Abone ol

İzmir'de okulların kömür alımı ihalelerinde yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan operasyonda adliyeye sevk edilen 12 kişiden 7'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğinin yürüttüğü çalışma kapsamında gözaltına alınan 15 kişi ''ihaleye fesat karıştırma, ihale kapsamında yapılması gereken şartları yerine getirmeme, kamu kurumunda nitelikli dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, hırsızlık'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgulamasında bir okul müdürü ve bir müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 3 kişi serbest bırakılırken, diğer 12 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Zanlılardan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 kişi serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kömür alımı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki ihbar üzerine takip ve incelemenin ardından düzenlediği operasyonda, Buca ve Konak ilçelerindeki bazı okul müdürleri ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 41 kişiyi gözaltına almıştı. Aralarında 11 okul müdürü ve yardımcısının bulunduğu 26 kişi ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı.