BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköylüler işaret dili öğreniyor

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden İşitme Engelliler İçin Büyük Adım. Bakorköylüler işaret dili öğrenecek.

Abone ol

Kurulduğu günden bu yana kadın, çocuk ve toplum yararına hizmet amacıyla birçok sosyal ve kültürel faaliyete imza atan Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu kez işitme engelliler için harekete geçti.

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi; işitme engellilerin, aile ve sosyal çevreleri ile kamusal alanlarda iletişim eksikliği sebebiyle çektikleri sıkıntıları azaltmak amacıyla, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile birlikte Kültür Üniversitesi sponsorluğunda ücretsiz “İşaret Dili Kursları” başlattı.

Kurslar, Bakırköy’deki emniyet, adliye, belediye, hastaneler, bankalar, okullar gibi kamu kurumları ile özel kuruluşlardan da büyük ilgi gördü. Kurslara, bu kurum ve kuruluşların yanı sıra işaret dilini kullanmayı bilmeyen işitme engelliler ile işitme engellilerin aileleri ve Bakırköylüler katılıyor.

Dün başlayan ilk kursun açılış konuşmasını yapan Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen; devlet yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre Türkiye’deki 8,5 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu hatırlatarak, eşitsiz eğitim, sağlık ve kültür politikaları ile toplumda engellilere yönelik bilinç düzeyinin düşüklüğünün yarattığı baskılarla milyonlarca engellinin evlerine hapsedildiğini kaydetti. Meltem Ünal Erzen; “Bu insanlarımız evlerinden çıksalar bile, sokaklarda, kamu kurumlarında, hastanelerde ve pek çok başka yerde, engellerle karşılaşıyor” dedi.

Ülkemizde sayıları 3,5 milyonu bulan işitme engellilerin, toplumun diğer kesimleri ile iletişim kurmakta zorlandığını vurgulayan Erzen; “Engellilerimiz belli hizmetlerden yararlanmak ya da problemlerini çözmek için gittiği kamu kurumlarında, işaret dilini bilen yetkili bulamadıklarından büyük zorluklar yaşıyorlar” diye konuştu.

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, utanç verici bu sıkıntıyı Bakırköy’de ortadan kaldırmak amacıyla, ücretsiz işaret dili kursları başlattıklarını ifade eden Meltem Ünal Erzen; “Ücretsiz işaret dili kurslarımıza, katılımları için davet gönderdiğimiz kamu kurumlarından ve Bakırköylülerden büyük ilgi var” dedi.

20 kişilik sınıflarda İşitme Engelliler Federasyonu eğitimcisinin haftada 3 saat vereceği ücretsiz işaret dili kursları 3 ay sürecek. Kursu tamamlayan katılımcılar, kurs bitiminde sertifika da alacak. Hafta içi Salı ve Çarşamba günleri 18.00 – 20.00 saatleri arasındaki kurslar, İspirtohane Kültür Merkezi’nde, Cumartesi günleri 10.00 – 13.00 saatleri arasındaki kurslar ise Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde düzenlenecek.