BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  DÜNYA

Kobani'de IŞİD'e ÖSO darbesi!

Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Şems el-Şemal grubu Kobani'deki bir mahalleyi IŞİD güçlerindne temizliyor...

Abone ol

Youtube’da yayımlanan bir videoda, Kobani’nin Sanayi mahallesinin, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Şems el-Şemal grubunun savaşçıları tarafından, IŞİD’den temizleniyor.
 
Videoda, ÖSO’nun da Kobani’de IŞİD’le savaştığına dair görüntüler yer alıyor.
 
Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Şems El-Şemal Taburu Komutanı Ebu Leyla, Kobani’nin direniş sürdükçe düşmeyeceğini belirterek, “Şengal trajedisi tekrarlanmayacaktır. Kobani DAİŞ çeteleri için mezar olacak” demişti.
 
ANHA’ya konuşan Ebu Leyla, “YPG ve Burkan El Firat savaşçıları, hafif silahları ve güçlü iradeleri ile Kobani’yi DAİŞ çeteleri için mezara çevirecekler. DAİŞ çetelerinin sonu Kobani’de başlayacak” demişti.
 
Rûdaw’a ulaşan bilgilere göre, Rojava’da örgütlü Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile ÖSO arasında varılan işbirliği anlaşması, gün geçtikçe etkilerini gösteriyor.
 
PYD’nin, bu yakınlaşmaya, ABD’nin desteğini almak için de sıcak baktığı ifade ediliyor.
 
Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde 5’inci gününe giren toplantıda, PYD ve Rojava yönetiminde yer almayan diğer siyasi oluşumlar, birlik konusunu müzakere ediyor.
 
PYD ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) de, Kobani’de ÖSO ile birlikte savaşıldığını çeşitli kereler dile getirmişti.
 
Kobani Dışişleri Bakanı yardımcısı İdris Nehsan, Rûdaw’a, Kobani’de YPG ile ÖSO’nun, IŞİD’e karşı  işbirliği yaptığını söylemişti.
 
ABD, daha fazla askeri destek için, Suriye’de hem Kürt güçlerinin, hem de tüm ılımlı muhaliflerin birlikte hareket etmesi gerektiğini telkin ediyor.
 
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulillah El Beşir, 20 Eylül’de Rûdaw’a, Halep’ten gönderdikleri birliklerin, Kobani bölgesinde IŞİD’e karşı savaşa katıldığını kaydetmişti.
 
Genelkurmay Başkanı, ÖSO’nun uyutulan hücrelerinin Kobani’de IŞİD’e karşı harekete geçtiğini söylemişti.
 
ÖSO Genelkurmay Başkanı, IŞİD’in tehdidinin ortadan kaldırılması için, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimiyle temasa geçtiklerini ve kısa bir süre içinde silah verileceğini kaydetmişti.