BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

PYD'den bomba ABD açıklaması!

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Sözcüsü Newaf Xelil, ABD’nin Kobani’ye askeri yardım yapmayı kabul ettiğini açıkladı.

Abone ol

Arapça yayın yapan Şark ul-Asvat gazetesine konuşan Newaf Xelil, PYD ile ABD arasında yapılan görüşmelerde, silah yardımı konusunun ele alındığını söyledi.
 
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in, Fransa’nın başkenti Paris’te, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein ile görüştüğünü aktaran Xelil, görüşmede ana gündem maddesinin, silah gönderilmesi olduğunu kaydetti.

"ABD YPG'YE SİLAH YARDIMI SÖZÜ VERDİ"
 
PYD Sözcüsü, 16 Ekim’de, Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde Salih Müslim ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Tony Blinken arasındaki görüşmede de aynı konunun ele alındığını ifade etti.
 
Newaf Xelil, görüşmelerde ABD tarafının, IŞİD’e karşı savaşın sürdüğü Rojava’ya, öncelikle de Kobani kentine silah gönderilmesini kabul ettiğini söyledi.
 
Xelil, 2 yıldır temas halinde olduklarını belirttiği ABD’nin, Türkiye’nin tavrı nedeniyle bunu şimdiye kadar açıklamadığını ifade etti.

ABD PYD İLE RESMİ TEMASI DOĞRULAMIŞTI

Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) bileşenlerinden Kürt Birlik Partisi Genel Sekreteri İbrahim Bıro da, geçen hafta ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile görüştüklerini söyledi.
 
Bıro, toplantıda, Kürt güçlerinin birleşmesi talebinin ele alındığını dile getirdi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, geçtiğimiz günlerde, PYD ile ilk doğrudan teması gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.