BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  DÜNYA

Kobani videosundaki IŞİD'li Cihatçı John mu?

ABD'nin Kobani'ye attığı ve yanlışlıkla IŞİD'in bölgesine düşen yardım paketini gösteren cihatçı kanlı infazları ile tanınan 'Cihatçı John’ mu?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kobani'deki IŞİD kuşatması sürerken sosyal medya ilginç bir tartışmaya sahne oluyor. ABD'nin Kobani'deki YPG güçlerine yaptığı silah ve mühimmat yardımından bir paketin IŞİD kontrolündeki bölgeye düştüğünü gösteren videodaki cihatçının kanlı infazları ile tanınan 'Cihatçı John’ olduğu iddia edildi.

VİDEODAKİ IŞİD'Lİ "CİHATÇI JOHN" MU?

Videoda ABD'nin attığı paketteki silahları gösteren IŞİD'linin yüzü kapalı olsa da 'Cihatçı John’a çok benzediği yönünde yorumlar yapılıyor. Sözkonusu IŞİD'linin 'Cihatçı John’ olup olmadığı bilinmezken örgütün Kobani'ye yoğun bir savaşçı ve silah sevkiyatı yaptığı önemli isimlerini bölgeye gönderdiği biliniyor.

oo.20141022184908.jpg

ABD'NİN LİSTESİNDE EN BAŞTA!

ABD'li iki rehinenin kafasının kesilerek öldürülmesi olayında rehineleri infaz eden 'Cihatçı John’ takma isimli IŞİD militanın kimliği belirlendi. ABD'nin 'Cihatçı John’un gerçek ismini ele geçirilmesine kadar açıklamayacağı belirtiliyor. Cihatçı John olarak bilinen IŞİD militanı, ABD’li gazeteciler Steven Sotloff ve James Foley’le birlikte İngiliz rehine David Haines’in kafasını kesmişti. ABD'nin, 'Cihatçı John'un kimliğini tespit ettiği ve ölü ya da diri olarak ele geçirene kadar bilgi vermeyeceği öğrenildi.

isis.jpg