BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum sokak savaşı görüntülendi

Kobani'de adeta kıyamet kopuyor. IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşları tüm hızıyla sürüyor.

Abone ol

Kobani'de IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşı görüntülendi.

Patlama sesleri sonrası militanların tekbir sesleri duyuluyor, uzun namlulu silahların hiç susmadığı görüntülerde, şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerin enkaza dönüştüğü görülüyor.

IŞİD militanları dün sabahtan itibaren Kobani'de ilerlemeye başladı. Kentin 3'te 1'i IŞİD'in eline geçerken sokak çatışmaları kent merkezinde yoğunlaştı.

Kobani'yi 16 Eylül'den bu yana kuşatan IŞİD militanları, önceki gün ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun yoğun bombardımanı sayesinde kentin belirli bölgelerinden geri çekilmişti. Ancak IŞİD militanları çarşamba akşamından itibaren yeniden toparlanmaya başladı. Dün sabahtan itibaren de terör örgütü IŞİD'in merkeze doğru çok şiddetli saldırılar başlattığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) verdiği bilgilere göre IŞİD kentin 3'te 1'ini kontrol etmeye başladı.
 
RAKKA'DAN DESTEK GİTTİ
 
Bilgileri Kobani'nin içerisinde güvenilir kaynaklardan topladıklarını açıklayan SNHR, militanların özellikle kentin doğusundan merkeze doğru ilerlediklerini duyurdu. SNHR Başkanı Rami Abdurrahman, IŞİD'in kentin doğusunu tamamen, kuzeydoğu ve güneydoğusunda ise belirli bölgeleri ele geçirdiğini kaydetti. CNN'e konuşan Kürt kaynakları IŞİD'e önceki geceden itibaren Suriye'nin Rakka kentinden çok ciddi bir desteğin geldiğini açıkladı. IŞİD'in başkent olarak ilan ettiği Rakka, Kobani'nin 160 kilometre güneyinde bulunuyor. Kobani'nin dört bir yanından yükselen dumanlar Türkiye sınırından rahatlıkla görüldü.