BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kıskandığı eşini öldürdü

Kıskandığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Kağıthane'de, kıskandığı eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın, 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Asker Coşkun katıldı. Öldürülen Gülsüm Coşkun'un kardeşleri Sırrı, Hüseyin ve Harun Kargın da duruşmada bulundu.

Duruşmadaki sorgusunda hakkındaki suçlamayı kabul ederek, savunmasını içeren bir dilekçeyi mahkemeye veren Asker Coşkun, eşiyle birkaç senedir karı-koca ilişkisi yaşamadığını, dolayısıyla öldüğü sırada hamile olan eşinin karnındaki çocuğun babası olduğuna dair DNA raporunu kabul etmediğini kaydetti.

Şikayetleri sorulan Gülsüm Coşkun'un kardeşleri sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya müdahil olarak katılmak istediklerini bildirdi.

Tanık olarak dinlenen çiftin 17 yaşındaki oğlu Mesut Coşkun, evinde kiracı olarak oturdukları büyük babasının her ay kirayı annesinden istemesi yüzünden anne-babasının sık sık tartıştığını ifade ederek, babasının zaman zaman kendisini ve kardeşini dövdüğünü anlattı.

Olay günü anne-babasının, komşularının oturduğu alt kattaki daireye su damlaması konusunda tartıştıklarını belirten Coşkun, bu olayın dışarıya çıkmasından sonra meydana geldiğini söyledi.

Çiftin tanık olarak dinlenen diğer oğlu, 10 yaşındaki Mithat Coşkun da anne-babasının zaman zaman kavga ettiklerini, babasının kendisini ve ağabeyini dövdüğünü ifade ederek, ''Olay, dışarda arkadaşlarımla oynarken olmuş'' dedi.

SAVCININ GÖRÜŞÜ

Esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, 8 Temmuz 2007'de Asker Coşkun'un, Kağıthane'deki evlerinden dışarıya çıkmaya hazırlanan eşi Gülsüm Coşkun'a nereye gittiğini sorduğunu belirtti.

Gülsüm Coşkun'un, ''sana ne, sen bana karışamazsın, istediğim yere giderim'' demesi üzerine, sanığın sinirlenerek üzerinde taşıdığı av bıçağıyla maktulü 12 yerinden yaraladığını anlatan savcı, eşini öldürmesinin ardından Büyükada'ya giden sanığın, ertesi gün pişman olduğunu ve önce ilaç içerek, daha sonra da vapurdan denize atlayarak intihar etmeye çalıştığını anlattı.

Savcı, Asker Coşkun'un ifadesinde, son 3 yıldır cinsel ilişkiye girmediği eşini, başkalarıyla ilişkisi olmasından şüphelendiği için öldürdüğünü söylediğini dile getirerek, otopsi ile Gülsüm Coşkun'un hamile olduğunun anlaşıldığını, ceninde yapılan DNA incelemesinde, babanın, sanık Asker Coşkun olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin raporuna göre, Asker Coşkun'un, işlediği suç yönünden ceza ehliyetinin tam olduğunu da belirten savcı, sanığın ''haksız tahrik altında kasten eşini öldürmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Duruşma, sanık avukatının esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için ertelendi.