BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Kış ortasında görülmemiş sıcaklık geliyor

İstanbul'da bugün 20 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı. Asıl rekor ise önümüzdeki hafta kırılacak. Sıcaklık 25 dereceye çıkacak.

Abone ol

İNTERNET HABER- Kış ayı olan Şubat'ın ilk yarısındayız ama hava bahar tadında. Meteoroloji uzmanlarından hem iyi hem kötü haber var.

İyi haber şu...
Sıcaklık daha da artacak ve önümüzdeki hafta tam bir bahar havası yaşanacak.

Kötü haber ise;
Bu susuz geçecek bir yazın habercisi... Yalancı bahara kanıp çiçek açan meyva ağaları da ilerki günlerde don nedeniyle ürün vermeyebilir.

Türkiye karakış yerine baharı yaşıyor. İstanbul'da bugün 20 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı. İTÜ Öğretim Üyesi Miktad Kadıoğlu A Haber'de katıldığı yayında sıcaklıkların gelecek hafta 25 dereceye kadar yükseleceğini açıkladı.

SICAKLIK DAHA DA ARTACAK

Artan sıcaklıklarla birlikte yaklaşan tehlikenin de altını çizen Kadıoğlu şunları söyledi:

"Yarın İstanbul'da yağış bekleniyor. Bulutlanmayla birlikte düşen sıcaklıklar hafta sonuna kadar böyle devam edecek. Hafta sonu İstanbul'da hava soğuyor ama Salı günü itibariyle sıcaklık 25 dereceye kadar yükselecek. Eğer sıcaklık Doğu'ya doğru böyle giderse karları buharlaştırma tehlikesi var. Mevcut karların yavaş yavaş erimesi yerine buharlaşması sıkıntı yaratabilir.

HİÇ DE HAYRA ALAMET DEĞİL

"Beklenen kardan beklenen su barajlara gitmeyebilir. Ağaçların çiçek açması da zararlı. Nisan ayına kadar donlar olabiliyor bu da meyve kaybına neden olabilir. Bu havalar susuzluk ve tarımsal alanda sıkıntı yaratabilir."