BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Kimleri bakan olarak görmek istersiniz?

Yeni kabine bugün yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Ortalıkta pek çok isim dolaşıyor. Gazeteler ve televizyonlar adeta kabine toto oynuyor.

Yeni kabine bugün yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Ortalıkta pek çok isim dolaşıyor. Gazeteler ve televizyonlar adeta kabine toto oynuyor.

Önce şunu net olarak belirtelim...

Ortaya çıkacak kabine Erdoğan ile Davutoğlu'nun ortak kabinesi olacak. "Cumhurbaşkanı başka, Başbakan başka telden çalarsa sonuç alamayız" diyen Erdoğan'ın kabineye konan bazı isimlerin yerine başkalarını önereceği muhakkak.

Davutoğlu sıkıntı yaşamadan çalışacağı isimleri yazacak, Erdoğan olağanüstü tecrübesiyle bazı tavsiyelerde bulunacak. Bu anlamda ikili arasında bir sıkıntı çıkmasını beklemek saflık olur.

Ankara'nın nabzını tutan bazı gazeteciler seçim sonuçları gibi sürpriz bir kabine oluşacağını söylüyor. Bazıları ise partinin ağır toplarının bakanlık koltuklarına kurulacağını söylüyor.

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı için Nihat Zeybekci ile Ali Babacan isimleri geçiyor geçmesine ama Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın adı da birileri tarafından ısrarla ön plana çıkarılıyor.

Bunu dillendiren kesimler Ali Babacan için Dışişleri Bakanlığı'na getirileceğinden dem vuruyor. Babacan neredeyse 10 yıldır ekonominin tüm sorumluluğunu sırtlayan başarılı bir isim.

Ahmet Davutoğlu'nun, yeniden aday olması için kendisine az dil dökmediğini hepimiz biliyoruz. Hal böyleyken Babacan'ın başarılı olduğu bir alandan Dışişlerine kaydırılması bence çok anlamsız olur.

Merak edilen bir başka isim ise Binali Yıldırım.

Kulislerden sızan bilgilerede göre Binali Yıldırım kendisine önerilen Başbakan Yardımcılığı görevini kabul etmemiş.

Eğer durum gerçekten böyleyse Binali Yıldırım'a hak vermemek mümkün değil.

Şunu unutmayalım.

3. köprü, 3. Havaalanı, Kanal İstanbul, İstanbul İzmir Köprüsü başta olmak üzere bitmesini hasretle beklediğimiz devasa projelerin temeli Binali Yıldırım döneminde atıldı.

Cumhuriyet tarihinin en başarılı  Ulaştırma Bakanı'nı Başbakan yardımcılığı görevine getirmek hem bana göre büyük haksızlık olur.

Ha!..

Eğer kendisine bir başka koltuk önerilecekse belki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olabilir. Çünkü Binali Yıldırım'ın dünyayı ayağa kaldıracak "Marka Kentler" diye bir projesi olduğunu biliyorum. Bu projenin detaylarını az çok biliyorum. Tekirdağ'dan Ardahan'a, İzmir'den Van'a bütün illeri kısa sürede dünya markası haline getirecek, bu kentlerde işsizliği çezecek ve büyük turizm hamlesine neden olacak devasa bir proje...

İnşallah bu projeyi gerçekleştirme imkanı bulur diye umuyorum.

Kabinede adı öne çıkan isimlirden biri de Süleyman Soylu. İsmi Orman ve Su İşleri Bakanlığı için geçiyor.  Paralel yapı ve PKK ile mücdelede bugüne kadar en ön safta savaşan Süleyman Soylu'nun Trabzon'da 5 millitvekili çıkarılması için verdiği mücadeleyi yöre halkı çok iyi biliyor.

Canını ortaya koydu adeta...

Gönlümden geçen Soylu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna oturması. Ama AK Parti benim gönlümden geçene göre haraket etmeyeceğine göre bekleyip ne olacağını göreceğiz.

Sağlık Bakanlığı için adı geçen efsane bakan Recep Akdağ'ın eski koltuğuna yeniden oturacağı konuşuluyor ki bu görüş AK Parti'nin neredeyse bütün tabanında benimseniyor.

Fikri Işık da AK Parti tabanının Sanayi Bakanlığı'nda kalmasını ısrarla istediği isimlerden biri. Efkan Ala da İçişleri Bakanlığı görevine devam etmesi istenen isimlerden. 

1 Kasım'da Milletvekili aday seçimleri yaparken tabanın sesine kulak veren parti yönetimi eminim ki bir kez daha aynı yolu izleyecektir. Bize düşen şey, yeni kabinenin ülkeye ve millitimize hayırlı olmasını dilemek.

Tabandan gelen talepler demişken, o sesleri buradan duyurmaya devam edelim.

"Siz kimlerin hangi bakanlıklarda başarılı olacağını düşünüyorsunuz?" diye soralım.

Bakalım nasıl cevaplar gelecek...