BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te 10 köye futbol sahası

Sosyal Destek Projesi kapsamında Kilis ve ilçelerindeki "10 Köye Futbol Sahası Yapımı" projesinin sürdüğü bildirildi.

Abone ol

Kilis Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, GAP Eylem Planı kapsamında sosyal gelişmenin sağlanmasına yardımcı olmak üzere DPT Müsteşarlığı tarafından oluşturulan 2009 SODES Programı kapsamında kabul edilen "10 Köye Futbol Sahası Yapımı" projesi futbol sahası yapımı faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Açıklama şöyle sürdü; "10 Köye Futbol sahası yapılması projesi kapsamında sürdürülen futbol sahalarımızda yapılan faaliyetlerimiz; Merkez İlçemize bağlı Karamelik köyünde greyderle düzenleme işlemleri yapılmış olup, silindirle sıkıştırma işlemi tamamlanarak bayındır kumu serilebilecek hale getirilmiştir. Elbeyli İlçemize bağlı Karacurun ve Yağız köylerinin greyderle düzlemeleri yapılarak silindirle sıkıştırmaları tamamlanmış bayındır kumu serilebilecek hale getirilmiştir.

Musabeyli İlçemizin Hasancalı köyünde futbol sahamızın
dozerle genişletme işlemleri yapılmış olup, greyderle düzleme işlemleri aşamasındadır. Delifakı Karadut köyünde Dozerle genişletme çalışmaları yapılmış ve alanın sıkıştırma işlemleri için İl Özel İdarenin malzeme Ocaklarından 15 kamyon kadar malzeme serilecek ve daha sonra greyderle düzleme işlemleri yapılacaktır. Tahtalı Karadut köyümüzde ise dağlık arazinin dozerle genişletme ve dolgu işlemleri tamamlanmış olup, greyderle düzleme yapılacak ve bu alan silindirle sıkıştırıldıktan sonra bayındır kumu serilerek tekrar greyderle düzlenecek ve silindirle sıkıştırılacaktır.

Daha sonrada bu futbol sahalarına kale direkleri dikilecek ve etrafları galvanizli tel örgüyle etrafları kapatılarak halkımızın ve çocukların faydalanması için hazır hale getirilecektir" dedi.