BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL

'Kılıçdaroğlu'nun foyasını ortaya çıkardı!'

Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Orhangazi İlçe Kongresi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada Arınç, Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Genel Başkanı olması için 900 kişinin aday gösterdiğini belirterek seçimlerde delegelerden 250’sinin fire verdiğini söyledi.
 
BUNU NASIL BAŞBAKAN YAPACAKSINIZ SİZ

Arınç, Kılıçdaroğlu hakkında, "Bunu nasıl başbakan yapacaksınız siz? Kim güveniyor buna, kim destekler bunu? Bak Sayın Başbakan bir foyasını çıkardı. Şimdi meydan okuyor ama bunun bütün belgeleri elimizde. SSK Genel Müdürü olmuş, ‘İmtihan yapmaya gerek yok, vaktimiz de yok’ diyerek,ne kadar yedi sülalesi varsa SSK’ya doldurmuş. Onun için SSK batmış zaten. Onun için SSK Hazine’nin sırtında yük olmuş" dedi. Konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
BUNLARA HÜKÜMET Mİ VERİLİR

"Bazen diyorum ashab-ı kehf gibi bir yerde uykuya yatsam, 3 ay ortadan kaybolsak, memlekette hükümet kurmak için sokağa çıksalar kiminle hükümet kurulur deseniz, bunların benzerleri 99’da hükümet kurdu. DSP, MHP, ANAP. Ne hale geldi ülke? Aynı kafada bunlar, hatta aynı partiler çoğu. Türkiye yandı yıkıldı yahu. Bankalar battı. Esnaf maffoldu. Yüzde 100 Türk parası devülasyon edildi. O 6 sıfırları biz o zaman aldık. Bunlara hükümet mi verilir. Ne 4 dakikası ne 4 senesi kardeşim. Daha iyisi olsa canıma millet. Ben meydan okuyorum. Ak Parti’den daha iyisini bulun size helal olsun. Ama bizden daha iyisini bulacaksınız. Daha çok çalışanını bulacaksınız. Daha çok bilenini bulacaksınız. Daha çok milletle beraber olanı bulacaksınız. Daha çok milletin inancına, ahlakına örf ve adetine sahip çıkanı bulacaksınız. Sizden hiçbir şey olmaz ve sizin 3’ünü 5’ini toplasanız, benim paçama yetişemiyorsunuz. Sizden hükümet mi olur?
 
BAŞBAKAN BİR FOYASINI ÇIKARDI

CHP’nin Genel Başkanı’nı 900 kişinin aday gösterdi. Oylarken delegelerden 250’si fire verdi. Biz bin 348 ile aday gösterdik, bin 368 oy çıktı. Aramızdaki fark bu. Şimdi öyle bir genel başkanı düşünün, ‘Ulan beni satan kim bunların içinde diyecek?’ 900’ün yarısı satmış, nereye gittiği de belli. Bu adam partisinde rahat değil. Bunu nasıl başbakan yapacaksınız siz? Kim güveniyor buna, kim destekler bunu? Bak Sayın Başbakan bir foyasını çıkardı.
 
Şimdi meydan okuyor ama bunun bütün belgeleri elimizde. SSK Genel Müdürü olmuş, ‘İmtihan yapmaya gerek yok, vaktimiz de yok’ diyerek,ne kadar 7 sülalesi varsa SSK’ya doldurmuş. Onun için SSK batmış zaten. Onun için SSK Hazine’nin sırtında yük olmuş. Bak ben şimdi SGK’ya sene 70 katrilyon veriyorum, bütçemizin içerisinde millet güzel sağlık hizmeti alsın diye. Güzel hastaneler, güzel ameliyatlar, iyi doktorlar olsun diye. Pırıl pırıl hastanelerde herkes sağlık bulsun diye.
 
 
Allah’a hamdolsun ben her sene 70 katrilyon lira veriyorum, helali hoş olsun. Siz razı olun, dua edin bizim için yeter. O yüzden bunları bir devirsek diye fevkalade hileler yapılabilir. İnsanlar kandırılabilir. Bir takım operasyonlar düşünebilirler. Bugüne kadar çok örneklerini gördük ama yel kayadan bir şey koparmadı.