BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nu yakan imzaya Akit ulaştı

CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'in yargılanmasını isteyen Kılıçdaroğlu'nun imzası ortaya çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul il Başkanlığı görevine getirdiği Doğan Grubu'nun CEO'su Nebil İlseven'in "TMSF görevlisiyken usulsüzlük yaptığı" gerekçesiyle yargılanmasını istediği belgelendi.

Yeni Akit gazetesi o yolsuzluk raporuna ve Kılıçdaroğlu'nun imzasına ulaştı. Gazete "İşte o imza" başlığıyla manşetten verdiği haberde Kılıçdaroğlu'nun 19 Haziran 2003 tarihli imzasını taşıyan belgeye ve rapordan ayrıntılara yer verdi.


KILIÇDAROĞLU KOMİSYON ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETMİŞ

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu tarafından 19 Haziran 2003'te hazırlanan 1200 sayfalık usulsüzlük raporunda, TMSF'de görevli olan İlseven'in bazı bankaların satışında aracılık yaptığı ve gruplara bilgiler aktardığı belirtiliyor. Sözkonusu rapora, diğer CHP'li üyeler gibi Kılıçdaroğlu da imza atmış.

O imzayla ilgili Akit'e konuşan dönemin Komisyon Başkanı Azmi Ateş, Kılıçdaroğlu'nun rapora imza atmakla kalmadığını, CHP'li üyeler olarak Komisyon Başkanlığı'na titiz çalışmalarından ötürü teşekkür yazısı dahi yazdıklarını söyledi.

İŞTE CHP İSTANBUL İL BAŞKANI İLSEVEN'LE İLGİLİ 0 İDDİALAR

-Demirbank'ın HSBC'ye satışı sonrası aralarında Doğan Grubu'nun da yer aldığı grupların kredileri, Bank2000 adlı offshore bankasına aktanlarak, vadeleri uzatıldı.
-İlseven, Holding'in finans koordinatörlüğü döneminde 540 milyon dolarlık krediye imza attı. TMSF Başkan Yardımcısı olarak söz konusu krediyle ilgili de işlem yaptı.
-İlseven'in medya holdingdeki görevleriyle ilgili ayrıntılı olarak inceleme yapılmalı.
-Bayındırbank'a ait bazı taşınmazlar bedelinin çok altında satıldı. Bu satışlar, Nebil İlsven'in kontrolünde gerçekleştirildi.
-TMSF kapsamında bulunan bankalann hakim ortaklarının bazı riskleri, off-shore bankalara aktarıldı. Bu gruplar arasında Cıngıllıoğlu, Toprak,' Süzer ve Medya Holding bulunuyor.

"TÜRKİYE'NİN KARŞILAŞTIĞI BÜYÜK SORUN"

Aynca aralannda Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu CHP'li Komisyon Üyeleri'nin Rapor'a yazdıklan yazıda, llseven'in de adının karıştığı usulsüzlükler, "Türkiye'nin karşılaştığı büyük sorun" olarak nitelendirilerek şu ifadelere yer veriliyor: "Komisyonumuz büyük bir uyum içinde çalışmış, Türkiye'nin karşılaştığı bu büyük sorunla mücadelede, kararlı bir tutum izlemeye çaba harcamıştır. Özellikle komisyonumuz başkanının yansız tutumu ve komisyonun uyumlu çalışmasındaki katkısını vurgulamayı bir görev biliriz."

YOLSUZLUK RAPORU'NUN 15 SAYFASI İLSEVEN'E AİT

TBMM Yolsuzluklan Araştırma Komisyonu'nun raporunda, İlseven hakkında yaklaşık 15 sayfalık yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun da imzasının bulunduğu komisyon raporunda, İlseven'in, medya gruplarının batık bankalardan kullandıklan, kredilerin faizlerini-düşürdüğü, borçlar hakkında takip başlatmadığı,kredileri canlı gösterdiği, batık bankalann gayrimenkullerini bedelinin çok altında sattığı iddia ediliyor.