BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  DÜNYA

Pakistan'da çok şiddetli deprem

Pakistan'ın İran sınırına yakın bölgesinde çok şiddetli deprem meydana geldi.

Abone ol

Pakistan'da 7.4 büyüklüğünde şiddetli deprem meydana geldi. Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin, İran sınırı yakınındaki Dalbandin şehrinin 50 kilometre kadar batısında meydana gelen şiddetli deprem Karaçi, Multan, Lahor, Haydarabad ve Kuetta şehirlerinde de hissedildi.

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde gece yarısından sonra meydana gelen şiddetli depremde bir kadının kalp krizinden öldüğü bildirilirken, yetkililer depremin yol açtığı hasarı tespit etmeye çalışıyor.

Eyaletin merkezi ve en büyük kenti Kuetta'da depremin ardından kalp krizi geçiren bir kadının hastanede öldüğü belirtildi.

Yetkililer, büyüklüğü son olarak 7,2 olarak açıklanan depremin merkez üssünün yakınındaki köylere hasar tespiti için ekipler gönderdi.

İran sınırı yakınındaki Dalbandin şehrinin 55 kilometre batısını vuran deprem, Karaçi, Multan, Lahor, Haydarabad ve Kuetta şehirlerinin yanı sıra Afganistan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ve Dubai'de de hissedildi.

Büyüklüğü ilk olarak 7,3, daha sonra 7,4 olarak açıklanan deprem halkta paniğe yol açtı.

BİR KADIN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Depremin yerin 83 kilometre derininde olmasının depremin hasarının sınırlı olmasını sağladığı bildiriliyor. Belucistan eyaleti içişleri bakanı Ekber Durani, Dalbandin yakınlarında bulunan köylerdeki evlerde kısmi hasarlar olduğunu söyledi. Pakistan televizyonlarına konuşan uzmanlar, kısa süren depremin vurduğu bölgelerde nüfusun yoğun olmadığını, dolayısıyla çok fazla can kaybı olmayacağını sandıklarını belirtmişlerdi.

Pakistan televizyonlarının büyüklüğünü 7,4 olarak açıkladığı deprem yüzünden bu şehirlerde halk panik içinde sokaklara döküldü. 

Pakistan meteoroloji kurumu, depremle ilgili henüz açıklama yapmazken, televizyonlarda konuşan uzmanlar, depremin kısa sürdüğünü, ancak çok şiddetli olduğu için yıkıcı etkisi olabileceğini belirttiler.

Depremin vurduğu bölgelerde nüfusun yoğun olmadığını, dolayısıyla çok fazla can kaybı olmayacağını sandıklarını ifade eden uzmanlar, depremin etkisinin sabah saatlerinde ortaya çıkacağını kaydettiler.

KIZILAY BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Pakistan'da konuşlu bulunan Türk Kızılayı ekiplerinin, 7,4 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Belucistan Vilayetine hareket ettiği bildirildi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'ın Güneybatısında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hemen harekete geçildiği belirtildi.

Depremin Belucistan Vilayeti'nde, yerin 10 kilometre derinliklerinde meydana geldiği hatırlatılan açıklamada ''Türk Kızılayının 2005 depremi ve geçen yılki sel felaketi nedeniyle Pakistan'da konuşlu bulunan ekipleri hemen deprem bölgesine hareket etti. Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde kurulan kriz masası ile bölgedeki tüm gelişmelerin dakika dakika takip edileceği ve ihtiyaca göre ilk yardımların havayolu ile bölgeye ulaştırılacağı'' bildirildi.