BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ses kaydına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçime 10 gün kala, Sivas'ta halka seslendi.

Abone ol

Sivas'ta mitingde halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bunlar millete gelince din imam, köşeyi dönünce ham hamam sahibi olmuşlardı. Bunların Allah'tan korkusu yok kuldan da utanmazlar bunlar." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar:

Bu ülkede tarihinde görülmemiştir ilk kez tanık oluruz Allah'ın kelamı ile dalga geçen parti Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Duydunuz dimi ses kayıtlarını internete girin Egemen Bağış var ya bunlardan birisi. Makara mı bakara mı diyor. Düne kadar bunlara ne diyorsunuz alnı secdede diyordunuz gerçeği gördünüz mü? Dini siyasete alet ediyorlardı. Bunlar millete gelince din imam, köşeyi dönünce ham hamam sahibi olmuşlardı. Bunların Allah'tan korkusu yok kuldan da utanmazlar bunlar. Herhangi bir CHP'nin adayı böyle bir şey söylese kıyamet kopardı.

Bunlar 'biz malı götürüyoruz niye müdahale ediyorsunuz millete neden açıkladınız' demek istiyor. CHP olduğu sürece biz de halkın partisi olduğumuz süreci bunları meydan meydan gezip anlatacağım.

'YER BELLİ, ADRES BELLİ' 

Yer belli adres belli, ayın 30'u geliyor. Ayın 30'unda demokrasi şöleni içinde sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halktan yana politika için söz mü?

Ses kayıtlarını dinlediniz. Sivas'ın vicdanına sesleniyorum. Dünyanın hangi yerinde bir Başbakan'ın oğlunun evinde 1 milyon olur? Bu para helal para mı, helal para mı? Rüşvetin helali olur mu? Helal para olsa götütür bankaya yatırısın. Neden paraları evde tutuyor? Çünkü haram para olduğu için. 30 Mart'ta helale mi, harama mı ortak olacaksınız? 

'BAŞÇALAN İÇİN FEZLEKE BEKLİYORUZ'

Dört bakanın fezlekesi dün mecliste görüşüldü, şimdi namuslu, kul hakkından yana olan bir başsavcı daha bekliyorum. Başçalan için fezleke bekliyoruz. Gelir mi? Bu ülkenin irfanına güveniyorum, inanıyorum. Onun da fezlekesi gelecek. Düzgün adamsan bunlar iftira dersen, hemen mahkemeye başvurursun ben aklanmak istiyorum dersin.

Diyor ki bunları paralel devlet yaptı. O bakanın koluna 700 milyarlık saati, paralel devlet mi taktı? Başbakan'a oğlum paraları sıfırla diye paralel devlet mi tavsiye etti? O kasaların içine paralel devlet mi milyar dolarları koydu?

'BEN NİYE BAŞÇALAN DİYORUM'

18 Nisan 2013'de MİT Başçalanın önüne bir rapor koyuyor. Reza Zarrab'ın bakanlarla iş içinde bu ortaya çıkarsa... diye uyarıyor. Ben niye Başçalan diyorum. Balık nerden kokar, balık baştan kokar. 

Buradan AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Sakın ola ki bu eleştirileri üstünüze almayın. Siz vatanseversiniz, kul hakkı yemezsiniz ben ona inanıyorum. Geçen hafta 3 çocuğumuz hayatını kaybetti. Üçü de bizim çocuğumuz, bizim evladımızdır. Üç çocuğumuz için de Allah rahmet eylesin dedim. Çünkü hiç kimseye Allah evlat acısı vermesin. O ne yapıyor ayrıştırıyor, ayrımcılık yapıyor. 15 yaşında hakkı rahmetine kavuşmuş çocuğu meydanlarda yuhalatıyor.