BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan Mısır çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’da Mursi yanlılarına yapılan ve çok sayıda göstericinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, "...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’da Mursi yanlılarına yapılan ve çok sayıda göstericinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, "CHP olarak ülkedeki bütün tarafları ve Mısır ordusunu itidalli davranmaya, şiddeti derhal sonlandırmaya ve bundan sonra şiddete mahal vermeyecek adımları derhal birlikte atmaya davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’daki gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı. CHP olarak Mısır’da giderek tırmanmakta olan şiddet sarmalını ve artan can kayıplarını kaygı ve üzüntüyle izlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, gerekçesi ne olursa olsun, yönetime el koyan Mısır ordusunun, kendi halkına karşı silah kullanarak Mısır vatandaşlarının ölümüne yol açmasını kınadıklarını ifade etti.
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Yönetime el koymuş olan Mısır ordusunun görevi, Mısır vatandaşlarının bütün koşullarda can güvenliğini sağlamaktır. Mısır ordusunun darbeden sonraki tutum ve davranışları ülkenin geleceği ve demokrasisi bakımından maalesef iyimser olmamıza imkan tanımamaktadır. Mısır Halkı, Tahrir meydanındaki barışçıl gösterilerde demokrasi ve özgürlük üretebileceğini göstermiştir. Şimdi, darbe sonrasında, Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki gerginlik ordunun da müdahalesiyle şiddete dönüşmüştür.
CHP olarak ülkedeki bütün tarafları ve Mısır ordusunu itidalli davranmaya, şiddeti derhal sonlandırmaya ve bundan sonra şiddete mahal vermeyecek adımları derhal birlikte atmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumu da Mısır’daki şiddeti sona erdirecek adımların atılması ve ülkede demokrasi, özgürlük, fırsat eşitliği ve istikrarı sağlama doğrultusunda yardımcı olması için göreve çağırıyoruz. Kardeş Mısır halkının acılarını paylaşırken, geleceğe dönük umutlarının gerçekleşmesi için CHP olarak onların yanında olacağımızı bilmelerini istiyoruz."
(İHA)