BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan komisyona rapor tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "kontrollü darbe" iddialarıyla ilgili topu TBMM'de kurulan komisyona attı. Kılıçdaroğlu, dosyayı komisyon raporu gelmediği için tamamlayamadıklarını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırlanan komisyon raporunun kendilerine verilmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, tepkilere neden olan ve hükümetin kanıt istediği "kontrollü darbe" iddialarıyla ilgili de darbe komisyonunun raporunu beklediklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. FETÖ'nün başarısız darbe girişimine ilişkin "kontrollü darbe" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, TBMM'yi işaret etti ve hazırladıkları dosya için "Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun" raporunu beklediklerini söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Darbe komisyonu kuruldu raporu Cumhuriyet Halk Partili ve diğer partili milletvekillerine verilmiyor. 16 Nisan’dan sonra verilecek. Hangi gerekçeyle? Darbe raporunun 16 Nisan’la ne ilgisi var? Dosyalarımızdan birisi darbe komisyonuna vereceğimiz dosyada bütün bu ayrıntılar ve daha fazlası o dosyada olacak.

"DOSYAYA SON ŞEKLİNİ VEREMİYORUZ"

Mahkemelerle ilgili ayrı bir dosyamız var. Bu darbe komisyonuna vereceğimiz dosya. Darbe komisyonu başkanı bize raporu vermiyor. Raporu vermediği için biz de dosyamıza son şeklini veremiyoruz. 

"ADİL ÖKSÜZ İSMİNİ İLK BEN SÖYLEDİM"

Adil Öksüz’ün ismini ilk kim telaffuz etti. Bir televizyon programında ilk ben söyledim. Adil Öksüz’ün çok önemli bir isim olduğunu, dikkat edilmesi gerektiğini söyledim. Önce bana saldırdılar şimdi onlar da telaffuz etmeye başladılar. İki cep telefonunu kullanır GPS cihazı vardır. Herkesin telefonları alınır, Adil Öksüz’ün alınmaz. GPS cihazı ve telefonlarıyla birlikte serbest bırakılır."