BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü sanık tehdit etti: 16 Nisan gelmeden...

KÜTAHYA'da "ByLock" kullandığı belirlenen sanık, duruşma salonunda "16 Nisan gelmeden bu iş bitecek. Beni tutuklayanlar içeri girecek" diye bağırarak mahkeme heyetine tehditte bulundu.

Abone ol

KÜTAHYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması soruşturması kapsamında yargılanan tutuklu sanık duruşma  salonunda mahkeme heyetini tehdit etti.  Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu  sanık Yalçın Pekmez, hazır bulundu. Savunması istenen Pekmez, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

TELEFONUNDA BYLOCK YÜKLÜ

Üzerine kayıtlı 2 telefon hattında örgütün şifreli haberleşme sistemi  "ByLock" yüklü olduğu ve "kırmızı" kod ile yoğun şekilde bu programı kullandığı  belirlenen Pekmez'in, tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. 

Sanık bunun üzerine mahkeme heyetine yönelik, "16 Nisan gelmeden bu iş  bitecek. Beni tutuklayanlar içeri girecek." diye bağırdı. Agresif tavırlar  sergileyen sanık, güvenlik görevlilerince duruşma salonundan çıkartılarak  cezaevine götürüldü. 

Öte yandan, tutuklanmadan önce elektrikçilik yapan Pekmez'in FETÖ ile  irtibatlı olduğu için KHK ile kapatılan Çalışanlar Derneğinin başkan vekilliğini  yaptığı ve örgütün üst düzey sorumlularıyla bağlantılı olduğu tespit edilmişti.