BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Dünya Sağlık Örgütü'nden dehşete düşüren İdlib raporu!

Dünya Sağlık Örgütü, dün İdlib'te 100'den fazla kişinin ölümü ve 400'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili hayati önem taşıyacak bir gelişmeyi açıkladı.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silah saldırısında sinir gazı kullanıldığını gösteren bulgular olduğunu açıkladı.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin İdlib kentinde aralarında çocukların da bulunduğu 70'i aşkın kişinin ölmesine yol açan ve yüzlerce kişiyi etkileyen saldırıda yüksek düzeyde zehirli kimyasal kullanıldığına yönelik raporlar nedeniyle alarm durumundayız." denildi. 

İdlib katliamının şok görüntüleri klor gazı nedir?

EN DEHŞET VERİCİ KİMYASAL SALDIRI

DSÖ, bu son saldırının, 2013 yılında Suriye'nin Guta şehrindeki saldırıdan sonra en dehşet verici kimyasal saldırı olduğunu belirtti.

HASTALAR TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Açıklamada, İdlib'de bu sabah da yüksek düzeyde kimyasal silah kullanıldığının rapor edildiği ve bölgedeki hastanelerin kapasitesinin sınırlı olduğu kaydedildi. Örgüt, hastanelerin saldırılar nedeniyle faaliyetlerine devam edemediğini ve hastaların Türkiye'ye gönderildiğini de açıkladı.

Erdoğan'dan İdlib'teki saldırıya tepki!

SİNİR GAZI İÇEREN BULGULAR VAR

İdlib'deki kimyasal silah saldırısı sonrasında yaşanan ölümleri akut solunum yetersizliğine bağlayan açıklamada, "Bazı vakaların, sinir gazı içeren organik fosfora maruz kaldığını gösteren bulgular var." ifadesi kullanıldı.

OTOPSİ İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Dünya Sağlık Örgütü ve Kimyasal silahları yasaklama örgütü Türkiye'deki otopsi işlemlerine katılmak için Türkiye'ye geliyor.

İdlib'den 'Allah belanızı versin' diyeceğiniz görüntüler!

Ceyda Karan'dan skandal İdlib mesajı!