BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete çağrı: Bant olarak yayınlasınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmeyi bant olarak yayınlasınlar böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun.'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan-Trump telefon görüşmesi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, ''En iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar, her şey ortaya çıksın. Biz Türkiye'nin yaptığı açıklamaları doğru buluyoruz ve biz ABD'nin teröre karşı açık ve net tavır koymasını bekliyoruz.'' dedi.

''BANT OLARAK YAYINLASINLAR''
Erdoğan-Trump telefon görüşmesine değinen CHP Genel Başkanı, ''Ordumuz bu konuda güzel bir mücadele veriyor. Terörden en çok zarar gören biziz 30-35 yıldır. Teröre karşı mücadele etmek insanlığın ortak görevidir. Telefon görüşmeleri (ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme) konusuna gelince en iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun.'' dedi.

''ABD NET OLMALI''
''Türkiye'nin yaptığı açıklamaları değerli buluyoruz.'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre karşı çok açık ve net tavır takınmasını da istiyoruz. Terör bölgede büyük sorunlar yaratıyor. Teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

NELER KONUŞULDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la arasındaki telefon görüşmesinde, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG'ye ABD'nin silah desteğine son vermesi gerektiğine dikkati çekti. Görüşmeyle ilgili ABD tarafının yazılı açıklamasının, görüşmenin içeriğini tam olarak yansıtmadığı öğrenildi. Görüşmede Trump'ın tırmanan şiddetten kaygıdan söz etmediği ve Türkiye'deki OHAL'e değinmediği bilgisi paylaşıldı.

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası ABD'den yeni yalanlar...