BIST 9.590
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.475,25
HABER /  GÜNCEL

ABD’nin güvenli bölge teklifine Ankara’dan ilk yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson'un Suriye sınırı boyunca 30 kilometrelik hat oluşturma teklifine ''Süreçte ABD ile güven kaybı yaşandı. Güven yeniden tesis edilmeden bu konuların görüşülmesi doğru değil. Önce somut adımlarla güven tesis edilmeli “ dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Fransa’da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmede, gündeme gelen 30 km derinlikte tampon bölge konusundaki ilk değerlendirmesinin ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan da Tillerson'un önerisine cevap geldi.

KONUŞULACAK BİR KONU DEĞİL: Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "Güvenli bölge, ayrıca konuşulacak bir konudur. Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulması veya noktalanması için konuşulacak bir konu değildir" dedi.

''ABD İLE GÜVEN KAYBI YAŞANDI'': Hürriyet'e konuşan Çavuşoğlu “Süreçte ABD ile güven kaybı yaşandı. Güven yeniden tesis edilmeden bu konuların görüşülmesi doğru değil. Önce somut adımlarla güven tesis edilmeli “ dedi.

''ÖNCE GÜVENSİZLİK ORTAMI GİDERİLMELİ''
İki ülke arasında güven kaybı yaşandığını belirten Dışişleri Bakanı “maksatları ne bilmiyoruz, önce güvensizlik ortamı giderilmeli” diye konuştu.

ABD 'GÜVENLİ HAT' ÖNERİSİ YAPMIŞTI
ABD'li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeyi anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tillerson'a 'Taciz olursa müdahale ederiz' dedim. Tillerson, 'Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz' dedi; 30 kilometrelik güvenli hat önerisi yaptı. ABD YPG'ye verilen desteği sonlandırmalı" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'den ABD'ye güvenli hat için şok yanıtı!

ABD'den Türkiye'ye flaş Suriye teklifi!