BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Digitürk açıklaması!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Uşak mitinginde halka seslendi. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Digitürk'ün 7 kanalının silinmesi vardı.

Abone ol

UŞAK mitinginde halka seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. 1 Kasım vaadlerini sıralayan Davutoğlu partisi için vatandaşlardan destek istedi.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Digitürk'ün 7 kanalının kapatılması vardı. Kılıçdaroğlu, 'Digiturk'ten 7 kanalı kaldırmışlar, savcı bir karar getirmiş, 7 kanalı silmişler. Ben o savcıya soruyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısın? Yoksa iktidarın savcısı mısın? Yasak olmayan bir şey kalmadı.' dedi

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları...

Ülkemi seviyorum, sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum. Bu ülkenin güzel insanları, Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyoruz. Bir sonraki seçimi değil, Türkiye'yi düşünmek lazım. O nedenle biz önce Türkiye dedik. 7 Haziran'da bir seçim yaptık. Milli irade tecelli etti, tek başına bir partiyi iktidar yapmadı. Bu iradeyi en iyi okuyan parti biziz. Bize geldiler, bir koalisyon kurmak istiyoruz dediler. Dünya kadar derdimiz var, derdimiz çok, haydi hep beraber bunları oturup çözelim ama 10 günlük görüşmeler sonrasında bize dediler ki 4 yıllık bir koalisyon istemiyoruz, 3 aylık bir seçim hükümeti istiyoruz dediler.

MİLLET 400 VEKİL VERMİYOR KARDEŞİM

Milli iradeye saygı duymayan, hükümet kurma görevi verildiği halde hükümeti kuramayan, başka biri tarafından kontrol edilen biri ülkeyi yönetemez. Bütün vatandaşlarım dinlesinler, Türkiye artık siyasi gerginliklerden bıktı. İlla 400 milletvekili verin, vermiyor millet, vermiyor kardeşim. 400 vekil vermezseniz terörü azdırırım dedi, terörü azdırdı, her gün bir şehit veriyoruz, aileler gözyaşı döküyor. Hangi milletvekilinin orada? Hangisinin çocuğu oralarda? Bulmuşlar gariban vatandaşı, 'haydi oğlum oraya git' diyorlar.

Siz başımıza bela ettiniz PKK'yı. Defalarca söyledim, siz başımıza bela ettiniz. Valilere talimat veriyorsun sakın bir şey yapmayın diye, şimdi de kalkmışlar milliyetçilik dersi veriyorlar. Bu seçimler düşünerek sandığa gidilmesi gereken seçimlerdir. Bu seçimler sıradan bir seçimler değildir. Bu seçimler bir dayatma bir seçimleridir. Ya bana 400 vekil vereceksiniz ya da acıyı, gözyaşını size dayatacaklar.

'O SAVCIYA SORUYORUM...'

Bugün bir haber geldi, Digiturk'ten 7 kanalı kaldırmışlar, savcı bir karar getirmiş, 7 kanalı silmişler. Ben o savcıya soruyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısın? Yoksa iktidarın savcısı mısın? Yasak olmayan bir şey kalmadı. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan 7 kanalı siliyorsa, onun bedeli vardır ve o bedeli ödeyecektir. Siz hangi kararla yasak getiriyorsunuz ? Birisi mektup yazdı diye yasak mı getirilir?

'DAVUTOĞLU'NA SESLENİYORUM'

Her gazetecinin özgürce yazı yazması gerekir. Siyasetçi gazetecilere saygılı olmalıdır, siyasetçi eleştiriye açık olacak. Buradan Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum; size destek veren bir gazetenin yöneticisi 20 kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden faillerini yakalayamıyorsunuz. Gazeteci kim olursa olsun, özgürce yazmalıdır. Vatandaşların haber alma hakkı vardır. CHP iktidarında her gazeteci özgürce CHP'yi eleştirebilecek. Anayasamızda şöyle bir madde var, basın hürdür, sansür edilemez. Gazetecileri dövüyorsun, televizyon kanallarını yasaklıyorsun, bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız.

7 Haziran seçimleri öncesi bir bildirge hazırladık. Dedik ki emekliye bayramlarda ikramiye vereceğiz, asgari ücreti 1500 lira yapacağız. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, toplanan vergi nasıl harcanır. Bunları 10 kişi biliyorda 1'i de benim. Her vaadimizi kuruşu kuruşuna hesaplıyoruz. Mazot 1,80 kr olacak CHP iktidarında. Açık ve net bir şeyden emin olmanızı istiyorum. Biz siyaseti köşeyi dönme mecrası olarak görmüyoruz, biz siyaseti oğlum paraları sıfırlandın mı diye seslendirmiyoruz. Her kuruşun hesabını millete vermek boynumuzun borcudur.

Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz sahipsiz, nereye başvuracaklarını bilmiyorlar. Dedik ki başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu kuracağız. Bizim seçim beyannamemiz 250 sayfa, Başbakanlığa bağlı bu kurulu oluşturacağız. Şehit yakınları ve gaziler, milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyorsa, aynılarından yararlanacak. Milletvekilinden hiçbir farkları olmayacak.