BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Tık yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya ve Yenimahalle belediye başkanlarına yöneltilen eleştirilerin iftira olduğunu savunarak "Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 'medyaya baskı ve sansür' odaklı eleştirdiği konuşmasında, 'Şu yazarları atın, bunlar yazı yazmasınlar; diğer yazarlar da lütfettiği için şimdilik kalabilirler' diyor. Sayın Davutoğlu'na bir çağrıda bulundum. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz? Şu ana kadar tık yok ama bunu sürdüreceğim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı Yaşar Kemal Parkı'nın açılışında seçim sonuçlarına ve gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

"BUNLAR SÖZDE CHP'Lİ"

Çankaya ve Yenimahalle belediye başkanlarına yönelik eleştirilerin iftira olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim" dedi.

"CİDDİ CİDDİ ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"

1 Kasım seçim sonuçlarına da değinen Kılıçdaroğlu, öz eleştiri yapacaklarını kaydederek "Şimdi Türkiye, yeni bir sürecin içinde. Bu süreçte hepimize düşen bir görev var. Şunu hiçkimsenin unutmasını istemem. Eğer bir siyasal parti sorunların kaynağı olmuşsa o siyasal partinin bu ülkede sorun çözme yeteneği bitmiştir. Eğer bir siyasal parti, dünyada meşruiyeti tartışılan bir konuma gelmişse o siyasal partinin Türkiye'ye verebileceği fazla bir şey yoktur. Hepimizin bunu görmesi lazım. Elbette öz eleştiri yapacağız. Bütün bu olaylara karşı hak ettiğimiz ya da beklediğimiz yere gelemiyorsak oturup ciddi ciddi öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Neden ve hangi gerekçeyle?" dedi.

"İLK BASKI MEDYA ÜZERİNE GELİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Bir seçim yaşadık. Daha milletvekilleri yemin etmedi, parlamento açılmadı. İlk baskı medya üzerine geliyor. Çıkıp şunu rahatlıkla televizyon ekranlarında söyleyebiliyorlar. Falan gazetenin sahibi artık o gazeteyi yönetemez, diyorlar. O gazeteyi biz yöneteceğiz, diyorlar. Ne demek siz yöneteceksiniz? Hani mülkiyet hakkı kutsaldı? Hani kimseye müdahale edilmeyecekti? Hani barışı ve özgürlüğü getirecektik? Daha yemin töreni başlamadan bunlar oluyorsa oturup hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor" diye konuştu.