BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıyı bakın hangi örgüt üstlendi!

ARTVİN'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırıyı terör örgütü PKK'nın askeri kanadı HPG üstlendi.

Abone ol

ARTVİN Şavşat'tan Ardanuç'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna dün ateş açıldı.

Önce konvoya, ardından da Kılıçdaroğlu'nun aracına olmak üzere 2 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı PKK-HPG üstlendi. Terör örgütü, yaptığı açıklamada, hedeflerinin Kemal Kılıçdaroğlu değil güvenlik güçleri olduğunu belirtti.

Saldırıda başından vurularak ağır yaralanan bir jandarma er Fatih Çaybaşı şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi ise hafif yaralanmıştı.

SALDIRIYLA BAĞLANTISI OLAN 1 KİŞİ GÖZALTI

Bu arada, olayın yaşandığı Yanıklı köyü Soğuksu mevkisinde durumundan şüphelenilen ve saldırı olayı ile bağlantısı olduğun sanılan bir kişi gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan kişinin Şavşat Jandarma Komutanlığı'nda sorguda olduğu öğrenildi.

BÖLGEDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Saldırı olayının yaşandığı Yanıklı Köyü ve kırsalında PKK'lı teröristleri bulabilmek için başlatılan operasyon sürüyor. Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan bölgeye gelen özel birliklere eşlik eden Polis Özel Harekat ekipleri arazide arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. Şavşat-Ardanuç karayolunda ise zırhlı askeri ve polis araçları güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Bu arada dün çatışmanın yaşandığı Şavşat Ardanuç karayolu üzerinde çok sayıda boş kovan bulunduğu gözlendi.

7-8 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBU

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre kendilerine, "Karadeniz Açılım Grubu" adını veren 7-8 kişilik PKK'lı terörist grubu, Ardahan-Göle kırsalı üzerinden 1.5-2 ay önce Şavşat'a geldi. Geçen ay bölgede bir aracı durdurarak kaçıran grup, Yanıklı Köyü ve Eski Kale Köyü civarında köylüler tarafından görüldü. Jandarmaya yapılan ihbar üzerine bölgede arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri teröristlerin izine rastlamadı. İddiaya göre, 'Sansasyonel eylem yapın' talimatı aldığı öne sürülen grup bir hafta önce saldırının yaşandığı Yanıklı köyü civarında ikinci kez görüldü. Teröristlerin bölgede saldırı amaçlı keşif yaptıkları belirtildi.

HPG NEDİR AÇILIMI NE?

Halk Savunma Güçleri (Kürtçe: Hêzên Parastina Gel, kısaca HPG), Bölücü terör örgütü PKK'nın askeri kanadıdır.

2000 yılında düzenlenen 7. PKK Kongresi'nde adı değiştirilen örgütün eski adı Kürdistan Kurtuluş Güçler ve Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu'dur.

Terör örgütü HPG "HPG Reber Apo'nun Fedai Ordusudur" sloganını kullanır. Örgütün Türkiye üzerinden mahkeme kararıyla erişimi engellenmiş web sitesi mevcuttur.

HPG SALDIRILARI

31 Mart 2016'da Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde polis servis midibüs'ünün geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 7 polis şehit oldu, 14'ü sivil 27 kişi yaralandı. HPG saldırıyı bir gün sonra üstlendi.