BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o isimleri açıklamaktan vazgeçti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MİT’in artık CHP’nin kapatılması için uğraşmadığını anlattı.

Abone ol

MİT içinde CHP'nin kapatılması için çalışma yapan ekibi bildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, bu isimleri açıklamaktan vazgeçmesi ilginç bulundu.

Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleri ve halkı ziyaret programı çerçevesinde Elazığ’a gidişinde uçakta Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

EĞER DEVAM ETSELERDİ İSİMLERİNİ AÇIKLAYACAKTIM

Kılıçdaroğlu, MİT içinde CHP’nin kapatılması ve itibarsızlaştırılması için yaptığı çalışmaların şimdilik kesildiğini belirterek “eğer devam etselerdi isimlerini acıklayacaktım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT’ten bir grubun CHP’yi karıştırmak için operasyon yapmaya çalıştığını söylemişti. Kılıçdaroğlu daha sonra bu iddiasını bir adım öteye taşımış, CHP’nin kapatılması için bir hazırlık yapıldığını, hazırlıkları kimlerin yaptığını bildiğini iddia etmişti.

"AÇIKLAYACAĞIZ"

Bir süre önce CNN Türk'ün canlı yayınına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin ileri sürdüğü "hükümet AYM üzerinden CHP'yi kapatacak" iddiasını böyle değerlendirmişti:

"CHP'nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını biliyoruz. Bunu açıklayacağız. MİT içinde bir kanat CHP'ye tezgah kuruyor. Onunla ilgili hazırlık yapıldığını, hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını yakın bir süreç içerisinde kitabın piyasaya sürüleceğini biliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız. CHP üzerinde iktidara yakın bir kanadın, Davutoğlu bypas edilerek bunlar yapılıyor. O konuda bizim parti sözcümüzde bu açıklamayı yaptı. Ben burada MİT'e çağrıda bulunuyorum. İktidara endeksli politika izlerseniz. Sizin unvanız milli olmaz gestapo olur. (Hakan Fidan'ın ayrıldığı hatırlatılması üzerine) Oradaki yapı devam ediyor.”