BIST 10.163
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,70

Kılıçdaroğlu ilk kez doğruyu söyledi!

Fıkralarıyla güldüremeyen, ciddiyetiyle herkesi kahkahaya boğan tek lider olan Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta yine kahkaha tufanına neden oldu.

Fıkralarıyla güldüremeyen, ciddiyetiyle herkesi kahkahaya boğan tek lider olan Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta 3 ayrı söyleşisiyle kahkaha tufanına neden oldu. Ben hep, "Kılıçdaroğlu konuşmasa CHP daha çok kazanacak" diyorum ama, dinleyen kim!

O 3 haberdeki detayları anlatınca bana hak vereceksiniz.

Sözcü Gazetesi'nin yazarı Bekir Coşkun, bir yemekte yanyana otururken kendisine, "Bu seçimde iktidara geleceğinize inanıyor musunuz?" diye sormuş.

Kılıçdaroğlu tereddüt etmeden cevabı yapıştırmış: "Tabi ki hayır!"

Bekir Coşkun bu diyaloğu köşesinde yayınlayarak hepimizi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Biz Kılıçdaroğlu'nun kesin kazanacağına inanmıştık oysa ki!... Söyleşide gözüme çarpan önemli bir ayrıntı oldu. 

Bekir Coşkun, "Ben de CHP'nin kazanacağına inanmıyorum. Bugüne kadar ne yazdıysam tersi çıktı, inşallah bu kez de öyle olur" demiş! Yıllardır fikirleriyle yüzbinleri yönlendiren bir yazarın acınası halini görüyorsunuz değil mi? Önce "Ben yıllardır ne dediysem tersi çıktı" diyerek bugüne kadar ortaya attığı fikirlerin tamamen fos olduğunu itiraf ediyor.  Sonra ise CHP'nin iktidara gelmesi için totem yapıyor.

AK Parti seçmenine "koyun" diyen bilge yazarın koyunlara "Abdurrahman Çelebi" dedirten zelil halini de gördük şükürler olsun!

Neyse, biz Kılıçdaroğlu'na geri dönelim...

CHP lideri de bir ilke imza atmış ve siyasi hayatında ilk kez doğruyu söylemiş. Bugüne kadar yenilgi yaşarken bile "Biz kazandık" diye nara atan adamın bu samimiyeti karşısında ağlamak istedim ama gözyaşı keselerim tıkalı olduğu için başaramadım!

Kendisinin bu sözünü duyanlar olduğu yerde tıpışıp kalmıştır herhalde...

Geçelim ikinci habere...

Beyefendi konuk olduğu Star Ana Habersunucusu Nazlı Çelik'e "Aslı hanım" diye hitap ederek konuşmasına başlamış. Nazlı Çelik, "Ben Nazlı" diyerek kendisini düzeltmeye çalışıyor ama gelen cevap daha beter:

"Afedersiniz Naslı hanım!"

En büyük başyapıtı yürüyen merdivene kafa tutmak olan lidere yakışır bir düzeltme! Ben Nazlı Çelik'in yerinde olsam, "Peki ben Naslı isem, o zaman Seyit Rıza kimdir?" diye sorardım!

En can alıcı söyleşiyi sona sakladım.

Posta gazetesinden Hakan Çelik'e yaptığı açıklamalarda Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili şu değerlendirmede bulunmuş:

"Ekmeleddin Bey doğru bir adaydı. Seçilebilseydi, Türkiye bugün farklı bir konuma gelirdi. Ortadoğu’da da dünyadada saygın bir yerde olurdu. Bu anlamda büyük bir fırsat kaçırdık. Ancak geçmişe dönük bir eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum. Ekmeleddin Bey halk bağlamında çok fazla tanınan ve bilinen bir isim değildi."

Fiziksel varlığını, evrendeki bir oluşum hatasına borçlu olan biri bile bu yorumu yapmaz, yapamaz!

Cevaba bakar mısınız: "Geçmişe yönelik bir eleştiriyi dogru bulmuyorum!"

Benim bildiğim eleştiri olmuş ve geçmiş olaylar için yapılır. Hangi millet daha olmamış ve gelecekte olacak olaylar için eleştiri yapabilir? E madem geçmişe yönelik bir eleştiri yapmayı doğru bulmuyorsun. O vakit AK Parti'nin geçmişte yaptıklarını niye eleştiriyorsun mübarek?

Yahu madem Ekmeleddin bey bu kadar deneyimli birikimli bir insandı. O zaman neden o kadar ismi partiye aldın da onu almadın?

Hadi o bilinen bi isim değildi, seçilemedi. Peki adama sormazlar mı, sen televizyonlarda ve Meclis'te şov yapan, herkesin tanıdığı bir simasın. Neden dört seçimin birini dahi kazanamadın? Veyahut neden bu tanınmışlığına rağmen Erdoğan'a sen rakip olmadın?

Ekmeleddin bey pek tabi ki çok tanınan bir isimdi. Öyle olmasa Pensilvanya'daki yol gösterici, "iman-ı ekmel, ihsân-ı ekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel" diyerek onun adaylığı için fetva verir miydi?

Biz zamanında, "Bu aday Erdoğan'la yarışamaz" dediğimizde bize inanmıyor, "Türkiye'nin birleştirici gücü olacak" diyerek CHP'ye slogan uyduruyordun!

Demek ki neymiş?

"Türkiye'nin birleştirici gücü" sloganının karşılığını veren CHP değil, 14 parti ve cemaati birleştiren AK Parti'ymiş!

Erdoğan da Emperyalistlerin analarının sütünden emdiği sütü, memelerinden emdiği sütü burunlarından getiren adammış!