BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir BDP'den Rojava'ya yardım kermesi

Ataşehir BDP Kadın Kolları Rojawa’ya yardım için kermes düzenledi.

Abone ol

BDP Ataşehir Kadın Kolları adına konuşan ilçe Eş Başkanı Nuran Candan, etkinlik açılış konuşmasında şunları söyledi. “Rojawa’da bir devrim yapılıyor. Bu devrimi önemli ölçüde Rojawa’lı kadınlar inşa ediyor. Gerçekleşen devrime bir yandan Suriye devleti, Esad’ın askerleri saldırırken, diğer yandan ÖSO’da örgütlenen El Kaide, El Nusra gibi gerici faşist güçleri hiç durmadan saldırılarını sürdürüp katliamlar gerçekleştiriyorlar. Rojawa’da PYD ve devrimci güçler bu saldırılara, tüm yokluklara ve zulme karşı canları pahasına direniyorlar. Buradan direnen Rojawalı kadınları ve çocukları selamlıyoruz.

Rojawa 
yalnız değil diyoruz, olanaklarımız çerçevesinde destek olmaya çalışacağız. Şimdilik buradan başlattığımız kermesle katkılarımızı daha da genişletip, güçlendirerek sürdüreceğiz. Toplanan katkıları partimiz aracılığı ile doğrudan Rojawa’ya göndereceğiz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz


BDP ilçe binasında yapılan etkinlik daha sonra Başak Kültür Merkezi'nin Kadına Şiddet İnisiyatifi korosunun söylediği Kürtçe ezgilerle devam etti.

Kaynak: Gazete Ataşehir