BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Kerkük'ün yeni valisi kim oldu? Necmettin Kerim kaçtı mı?

KERKÜK Valisi Necmettin Kerim, Irak merkezi hükümeti tarafından görevinden alınmıştı. Necmettin Kerim'in yerine yeni Kerkük Valisi atandı. Yeni Kerkük Valisi Arap asıllı Said Ali Cuburi oldu. Kürtler ismi duyunca şok oldu çünkü...

Abone ol

IRAK Başbakanı Haydar Abadi, Kerkük Valiliği’ne, Vali Necmeddin Kerim’in yardımcısı, Rakan Said Ali Cuburi’yi vekaleten atadı. Rakan Said Ali Cuburi Arap kökenli.Yeni vali Kürtler üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw, Kerkük'e atanan Cuburi'nin "Kürt düşmanlığıyla bilindiğini' iddia ederek haberi verdi.

Kerkük'ün yeni valisi olan Rakan Said Ali Cuburi Arap asıllı. Kerkük'te Araplar nüfus yoğunluğu anlamında üçüncü sırada yer alıyor. Kerkük merkezinde nüfusun büyük kısmını Türkmenler, eyalet genelinde Kürtler oluşturuyor. 

Kerkük'ün azledilen valisi Necmettin Kerim ise Kürt kökenliydi. Necmettin Kerim, Barzani ailesinin aynı zamanda özel doktoruydu.

NECMETTİN KERİM NEREDE? KAÇTI MI?
Necmettin Kerim, Irak ordusunun Kerkük harekatı öncesinde açıklama yapmış ve kenti vermeyeceklerini duyurmuştu. Kerim, tüm Kürtler'i silahlanıp Kerkük'te savaşmaya davet etmişti. Necmettin Kerim dün akşamki bu meydan okumasından sonra bir daha ortalıkta görünmedi. Bugün peşmerge kurşun atmadan Kerkük'ten kaçarken, Necmettin Kerim'in de Erbil'e kaçtığı öne sürülüyor. Necmettin Kerim 25 Eylül'deki bağımsız Kürt devleti referandumuna Kerkük'ü de dahil etmişti. Bunun üzerine Irak merkezi yönetimi Kerim'i görevden almıştı. Ancak Kerim makamı boşaltmamıştı.

Necmettin Kerim kimdir? Kerkük valisinin PKK fotoğrafları