BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Kerkük-Erbil arası karıştı! Peşmerge ve Irak ordusu savaşıyor

KERKÜK'ten kaçan peşmergeden son dakika haberler geliyor. Reuters'ın haberine göre, Kerkük'ün kuzeybatısında, Kerkük-Erbil yolu üzerinde Irak güçleri ile Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktı.

Abone ol

KERKÜK'ü 1 günde terkedip kaçan peşmerge yeniden savaş fitilini ateşledi. Reuters ajansı Kerkük'ten geçtiği son dakika haberinde Kerkük-Erbil yolu üzerinde Irak güçleri ile Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktığını duyurdu.

Mesud Barzani'nin sitesi Rudaw da çatışma haberlerini doğruladı. Kerkük yakınlarındaki çatışmanın Kerkük, Erbil yolu üzerinde bulunan Pırde’de olduğu bildiriliyor. Kürt sitesinin iddiasına göre çatışma geceden beri devam ediyor ve ağır silahlar kullanılıyor. 

PEŞMERGE SALDIRACAĞINI DUYURMUŞTU
Dün Peşmerge sözcüsü açıklama yapmış ve Kerkük savaşının bitmediğini kenti almak için hazırlık yaptıklarını duyurmuştu. Irak Ordusu'nun Erbil'e girmesinden korkan Barzani, Erbil yoluna hendekler kazdırmaya başlamıştı. Peşmergenin bölgeye takviye güç yolladığı öğrenildi.

KERKÜK'ÜN İÇİ DE KARIŞIK
Kerkük merkezinde de sular durulmuş değil. Kentteki Kürtleri isyan için teşvik eden Mesud Barzani, dün gece hedefine ulaştı. Kürt mahallelerin birinde çatışma çıktı. Gelen haberler bir pilotun olaylarda öldüğü yönünde.

İşte saat saat gelişmeler:

ALTINKÖPRÜ'YÜ ELE GEÇİRDİLER

Saat 12:00 :Irak ordusu Kerkük'ün 45 km kuzeyinde yer alan Altınköprü kasabasının kontrolünü ele geçirdi.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terörle mücadele, federal polis ve Haşdi Şabi güçleri, Altunköprü'de güvenliği sağladı." denildi.

Peşmerge güçleri IKBY sınırlarına çekildikten sonra çevre bölgelerden kasabaya havan topu saldırısı yapıldı.

HAŞDİ ŞABİ'YE 'KERKÜK İL SINIRINI GEÇMEYİN' TALİMATI VERİLDİ

Kerkük-Erbil arasında Iraklı güçlerle peşmerge arasında çatışma çıkarken, Haşdi Şabi Sözcüsü Nuri, bir açıklama yaptı. Kerkük-Erbil arasında bulunan Pirde bölgesinde, bugün sabah saatlerinde başlayan ve ağır silahların kullanıldığı çatışmayla ilgili konuşan Nuri, Irak Başbakanı Haydar El Abadi tarafından Kerkük sınırını geçmeme talimatı aldıklarını söyledi. Haşdi Şabi Sözcüsü Nuri, "Saldırıyla hedef, Kerkük il sınırlarını almaktı. Kesinlikle Kerkük il sınırları geçilmeyecek. Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Haydar Abadi, Kerkük il sınırlarını geçmememiz talimatı verdi" diye konuştu.