BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İlk kıyamet alameti! Einstein'in arılarla kehaneti gerçekleşiyor

Ekolojik kıyametin alameti yaşanıyor. Böcek sayısı yüzde 75 oranında düştü. Bilim dünyası bunu 'kıyamet' alameti olarak görüyor ve hayati önem taşıdığı uyarısında bulunuyor. Einstein'ın arılarla ilgili kehaneti gerçekleşiyor mu?

Abone ol

Yapılan bir araştırmanın kanatlı böceklerin sayısının son 25 yılda yüzde 75 azaldığı belirlendi. Bilim insanları "ekolojik kıyamet" uyarısı yaparken akıllara Einstein'ın arılarla ilgili sözleri geldi.

Böceklerin bitkiler için polen taşıyıcı olması ve hayvanlar için av olması sebebiyle insanlık için hayati önem taşıyor. Bilim insanları şimdiye kadar sadece arılar ve kelebeklerin sayısının düştüğünü kanıtlamıştı fakat Almanya’nın tabiat koruma alanlarında görülen kanatlı böceklerin sayısındaki düşüş bilim insanlarını çok şaşırttı.

SEBEBİ DE BİLİNMİYOR
Bu keskin düşüşün tam nedeni bilinmemekle birlikte, bilim insanları tarım alanlarının yok olmasının ve böcek ilaçlarının yaygın kullanımının en önemli nedenler olduğu düşünülüyor. Araştırma sonuçları, iklim değişikliğini de potansiyel nedenlerden biri olarak gösteriyor.

KORKUNÇ BİR DÜŞÜŞ VAR
Sussex Üniversitesi Yaşam Bilimleri Profesörü ve araştırmanın ortak yazarlarından Dave Goulson "Böcekler yeryüzündeki yaşamın üçte ikisini oluşturuyor fakat sayılarında korkunç bir düşüş gözlemliyoruz" dedi ve ekledi:

"Yeryüzünde çok fazla araziyi birçok yaşam formu için yaşanamaz hale getiriyoruz ve ekolojik bir kıyamete doğru gidiyoruz. Eğer böcekleri kaybedersek herşey çöker."

EINSTEIN'IN ARILARLA İLGİLİ KEHANETİ
Dünyanın en zeki insanı olarak bilinen ünlü bilim insanı Albert Einstein'ın kehaneti gerçek mi oluyor. Bilindiği gibi Einstein kıyamet alameti olarak arıları göstermişti. Einstein şöyle demişti:
“Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz”

“Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır” (Albert Einstein) Bilim dünyasının belirlediği yüzde 75'lik kayıp ekolojik kıyametin kapıda olduğunu gösteriyor. Kanatlılar yok olursa insanoğlu da yok olur. 

İşte bir bir gerçekleşen kıyamet alametleriİşte bir bir gerçekleşen kıyamet alametleriİşte bir bir gerçekleşen kıyamet alametleriİşte bir bir gerçekleşen kıyamet alametleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN