BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57
POLİTİKA

KDV müjdesi küçük esnafa iyi haberi Binali Yıldırım verdi

Başbakan Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı'nda KDV reform paketinin ayrıntılarını açıkladı. Buna göre vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek.KDV alacağını ödemezse, 3 aydan sonra faiz işleyecek.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada KDV düzenlemesiyle ilgili müjdeyi paylaştı. Başbakan Yıldırım, Mecliste geçen hafta komisyonda görüşülen "torba tasarının" TBMM Genel Kuruluna geleceğini söyledi.

Ayrıca bugün itibarıyla da 50 yıllık bir reformu hayata geçirecek katma değer vergisi ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı TBMM'ye göndereceklerini bildiren Yıldırım, "Bu son 33 yılda uygulanan kanunda, reform niteliğinde değişiklik yapıyor. Meclise sunacağımız bu tasarıda, 100'e yakın madde var. Birkaç tanesine değinmek istiyorum. Bu tasarı, yasalaştığı takdirde vatandaşın maliyede biriken KDV'leri artık iade edilecek. Vatandaşın devletten KDV alacağı kalmayacak. Bir takvime göre bunlar ödenecek. Eğer KDV iadesini ödemezse 3 aydan sonra faiz işleyecek. Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olacak." diye konuştu.

HASILAT ESASLI VERGİLEME SİSTEMİ: Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, küçük esnafa KDV konusunda iki önemli kolaylık getireceklerini söyledi.

Hasılat esaslı vergileme sistemine geçileceğini ifade eden Yıldırım, esnafın artık satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacağını, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacağını dile getirdi. 

Sitene Ekle
Etiketler