BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan CHP'nin iddiasına belgeli cevap

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, CHP'nin öne sürdüğü YPG iddiasına MGK belgeleriyle cevap verdi.

Başbakan Yıldırım, CHP'nin bazı vekillerinin bugünlerde bazı iddialar ortaya attıklarını ifade ederek, PYD/YPG'nin hükümet tarafından terör örgütü olarak kabul edilmediğini söylediklelerini belirtti. Elinde MGK belgeleriyle kürsüye çıkan Yıldırım, hükümetin 20 MGK bildirisinde PYD/YPG'yi terör örgütü ilan ettiğini söyledi.

Başbakan konuyla ilgili şunları söyledi:

- Ana muhalefet partisi CHP'nin bazı vekilleri bir laf dolaştırıyor; 'Hükümet YPG, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş.' Bakalım gerçekler böyle mi? Belgelerle geldim o yüzden. 28 Şubat 2015'ten beri yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarının tamamında bu PYD, YPG, PKK, DEAŞ terör örgütlerine karşı topyekûn mücadele var. Bununla da kalmamışız 19 Ekim 2016'da Milli Güvenlik Kurulu siyaset belgesinin bakanlar kurulu kararına dönüştürmüşüz. CHP'nin profesör olan vekili bunu yaparsa diğerleri ne yapar siz düşünün. Bunların dünyadan haberi yok. Allah bunlara yardım etsin. Bunların farklı isimler altında örgütler olduğunu da bütün dünyaya yine biz ilan ettik. Mücadele devam ediyor.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ Çocuk istismarına yönelik sebeplerin ortadan kaldırılması, adli süreç boyunca mağdurların korunması, tedavisi ve çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, cezaların caydırıcılığının daha arttırılması için kapsamlı bir çalışmayı başlattık. Yasal düzenlemeler yakında Melis'te olacak. Buna benzer olayların tekrarlanmaması için sadece yasal düzenleme yetmez. Eğitim başta olmak üzere aile ve toplumun her kesimine büyük görevler düşmektedir.

Sitene Ekle
Etiketler